De Brabantse Wal

De Brabantse Wal
Wandelen langs de steilranden
Lengte: 112

Bestel deze wandelgids

Streekpad 17 - Bergen op Zoom - Steenbergen - Putte- Woensdrecht - Bergen op Zoom
112 km

Streekpad 17 is een gemarkeerde rondwandeling van 112 km die de wandelaar langs een bijzonder stukje Nederland voert: de Brabantse Wal. In het landschap vertoont deze wal zich als een steile rand die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand. Het is een landschap met onverwachte hoogteverschillen en panorama's die het wandelen een extra dimensie geven.

Vanuit Bergen op Zoom slingert de wandelroute zich langs de Brabantse Wal en door de verschillende landschappen van het Markiezenland. Je wandelt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs bijzondere Brabantse dorpen en boerderijen en volgt de grens met België. Via Putte en Woensdrecht eindigt de wandelroute weer in Bergen op Zoom.

Wie na de Brabantse Wal nog niet uitgewandeld is kan eenvoudig overstappen op gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) in de buurt. Bij Bergen op Zoom komen uit maar liefst zes verschillende richtingen LAW's bij elkaar. In combinatie met dit streekpad geeft dit je legio wandelmogelijkheden.

bron: achterflaptekst van de gids.

Meer informatie over De Brabantse Wal

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info