Maas-Niederrheinpad
Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn
Lengte: 342
Het Nivon-Maas-Niederrheinpad is een prachtige route door Noord-Limburg en Nordrhein Westfalen. Dit pad voert door voor velen vrij onbekend gebied.

In dit grensoverschrijdende streekpad zijn het Maas-Swalm-Nettepad en Maasduinen-Nierspad opgenomen. Het resultaat is een bijzondere route waarbij riviertjes in het Nederlandse en Duitse grensgebied leidend zijn. De hoofdroute vormt een langgerekte lus (Venlo-Mook-Kevelaer-Wassenberg-Venlo ) met op vier plaatsen verbindingsroutes van de Duitse naar de Nederlandse kant.

Watermolens en burchten
Het pad voert door parels als Nationaal Park de Maasduinen, de grensparken Maas-Swalm-Nette en Maasduinen-Niers, het uitgestrekte Reichswald, het Swalmdal met haar vele watermolens en versterkte burchten en nederzettingen. De afwisseling van rivierenlandschap en heide, van meanderende beken, meertjes, venen en vennen en uitgestrekte (moeras)bossen maken het gebied uniek.

In de Maasduinen wandelt u door enkele authentieke Maasdorpen, als Well en Arcen. Vanaf het belfort in Wassenberg heeft u uitzicht over het Roerdal en de Meinweg. De kleine riviertjes de Roer/Rur, Swalm/Schwalm, Nette en Niers slingeren zich een weg door het landschap. In het zuidwesten zijn er vergezichten op de Maasplassen en Maasterrassen. Uitgestrekte velden en landgoederen karakteriseren de omgeving in het zuidelijke deel van de route. De Maasoevers bieden ruimte aan een rijkdom aan planten- en vogelsoorten zoals de blauwborst en ijsvogel.

De Maas-Niederrheingids is voorzien van gedetailleerde trajectkaarten met kijkpunten, bondige routebeschrijvingen, OV-aanwijzingen en overnachtingsmogelijkheden. De route is goed te bereiken met het openbaar vervoer en in beide richtingen gemarkeerd (geel-rood). De gids is ook in het Duits verkrijgbaar.

Streekpad 10, 1e druk 2011, 342 km

Meer informatie over Maas-Niederrheinpad

Deel deze pagina

facebook

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info