Sallandse Zandloper

Sallandse Zandloper
Wandelen van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel
Lengte: 45
Wandelen van oost naar west dwars door Salland in één of twee dagen, over een afstand van 45 kilometer. Je loopt van hoog naar laag met 65 meter hoogteverschil van de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel. Een deel van de route leidt over onderhoudspaden van waterlopen. Je ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het Sallandse landschap.

Onderweg zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden, waardoor je de te lopen afstand per dag zelf kunt bepalen. Je kunt de route op verschillende plekken starten: vanaf het NS station in Holten of in Nijverdal, of met eigen vervoer vanaf het Natuurdioroma op de Sallandse Heuvelrug, nabij Holten. Vanaf de Sallandse Heuvelrug loop je via het Boetelerveld en Schoonheten naar Heeten. Vervolgens loop je langs het Overijssels kanaal, dan zuidelijk langs Wezepe richting het landgoed De Lankhorst en langs de Soestwetering richting het eindpunt: de Duursche Waarden bij de IJssel. Je kunt ook kiezen voor station Olst als eindpunt.

De route is verboden voor honden.

Op de Sallandse Heuvelrug is de route gemarkeerd met paaltjes van het wandelnetwerk Twente. De kleuren van de diverse etappes zijn in de routebeschrijving aangegeven. Vanaf de Oude Deventerweg bij Haarle is de route van oost naar west bewegwijzerd met markeringen van de Sallandse Zandloper. Het is een aanvulling op de routebeschrijving en de routekaarten in het routeboekje. Geadviseerd wordt om het routeboekje wel bij de hand te houden.

De Sallandse Zandloper is een initiatief van Bruno en Dominique Doedens in samenwerking met Stichting Stimuland Overijssel.

Het routeboekje is te verkrijgen bij de lokale VVV's. of op www.sallandsezandloper.nl

Meer informatie over Sallandse Zandloper

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info