Scholtenpad

Scholtenpad
Rond Winterswijk
Lengte: 103
De route en gids van het Scholtenpad zijn in november 2006 - ruim tien jaar na de eerste uitgave - geactualiseerd en in een ander jasje gestoken. De route is op een aantal kleine onderdelen verbeterd en de zojuist verschenen derde druk van de gids heeft een frisse nieuwe uitstraling. Het Scholtenpad, Streekpad 1, is een rondgaande route die door vier verschillende aan- of aftakroutes met het centrum van Winterswijk is verbonden: een wiel met vier spaken van in totaal 103 km. Speciaal voor de nieuwe gids zijn vier inkortingsroutes ontwikkeld tussen de spaken en het wiel van het Scholtenpad, waardoor er acht kant-en-klare dagwandelingen ontstaan.

Route in vogelvlucht
Het Scholtenpad - dat betekent wandelen over zandwegen in een afwisselend en rustig gebied. Het glooiende landschap rondom Winterswijk is een lappendeken van bos en boerenland met slingerende beekjes. De route voert langs prachtige boerderijen in de omgeving van Winterswijk en haar buurtschappen, zoals Woold, Miste, Huppel, Kotten en Meddo. De naam van de route verwijst naar de bijzondere geschiedenis van deze streek. De machtige scholtenboeren hebben een belangrijk stempel op het landschap gedrukt.

Acht kant-en-klare dagwandelingen
De gids bevat een katern met acht kant-en-klare dagwandelingen tussen de 17 en 23 km: zeven rondwandelingen en één wandeling van station naar station. De dagwandelingen zijn ieder apart in één richting beschreven en ingetekend op kaarten (1:50.000). Vijf van deze wandelingen kunnen worden gestart vanaf het station Winterswijk, de overige drie routes vertrekken vanaf een parkeerplaats in het buitengebied.

Nieuwe routegids
Het Scholtenpad is in twee richtingen beschreven en op 22 topografische detailkaartjes ingetekend (schaal 1:25.000). In de nieuwe gids zijn alle praktische gegevens als openbaar vervoer en overnachtingsadressen volledig geactualiseerd. Uiteraard bevat de gids ook achtergrondinformatie over het landschap en bijzonderheden onderweg. De gids zelf is voorzien van een nieuw jasje.

Het Scholtenpad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Wandelplatform-LAW (via www.wandelnet.nl).

ISBN 90-71068-70-6,
112 pag., 22 deelkaartjes
prijs: € 12,50.

Meer informatie over Scholtenpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info