Amsterdam

Langs het Y en door Amsterdam Noord

Amsterdam
 • Bron:

  Marco Bleeker

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’44” N   4°53’56” E

Niet alle wandelaars vinden deze wandeling een goede keuze als 'Wandeling van de maand' (februari 2011). Inderdaad, de routebeschrijving is lang (14 pagina's) en al wat ouder (2006). De routebeschrijving is lang omdat ze veel informatie geeft over bezienswaardigheden onderweg. Sommige wandelaars waarderen dit zeer. Wandelzoekpagina verneemt graag uw reactie als u de wandeling recent heeft gelopen om te horen of de routebeschrijving nog goed bruikbaar is en hoe u de wandeling vindt.

Reacties op wandelingen

Wandeling langs hetY en door Noord

Herman Stecher, 25-04-2011

Vandaag tweede paasdag met schitterend weer de tocht gelopen. Veel stilgestaan om de uitgebreide info te lezen. We hadden tijd. Voor niet-Amsterdammers wat minder interessant. Schellinwoude en Nieuwendam is een openlucht museum. Kennis van de stad is een voordeel, dan loop je minder snel verkeerd. Veel nieuwbouw richting DirkIII . Visrestaurant Stork ( in de voormalige fabriekshal) is zeer het overwegen waard.

Wandeling van de maand - Amsterdam

Rens de Hoop, 10-03-2011

Zelf houd ik van beknopte duidelijke routebeschrijvingen. Dat loopt het meest ontspannen (want niet lezend). Uitleg is altijd leuk maar dan graag apart van de route met eventuele verwijzingen (1,etc) Verder heel leuke route(s)!

Mooie wandeling

Wan de Laar, 30-11-2008

Wat een mooie wandeling zo rondom het IJ. De beschrijving is bijzonder uitgebreid en geeft vele wetenswaardigheden. Vanaf het Centraal Station begin je bij aanwijzing 31, dan 14 t/m 16, en dan pas 1. En als in Schellingwou 'De Kievit' zoals vandaag gesloten is, probeer dan de kantine bij de voetbalvelden!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info