Bergwandeling Amerongen

Amerongse Berg

Bergwandeling Amerongen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Amerongen

 • Startadres:

  TOP-Amerongen
  Burgwal 6
  3958 ER Amerongen

 • Coördinaten:

  51°59’52” N   5°28’22” E

DE WANDELING
Na een korte aanloop over een prachtig pad langs de uiterwaarden van de Amerongse Bovenpolder wandel je het schilderachtige Amerongen in. Buiten het dorp kom je gelijk in de boswachterij van Staatsbosbeheer en houden de verharde wegen op. Je staat aan de voet van de Amerongse Berg. Bij 't Berghuis begint de klim via de 'normaalroute': een breed pad met een wijde slinger. Je daalt daarna af in een grote boog om te beginnen aan de tweede klim naar de 'Eenzame Eik' op de oosttop. In de afdaling heb je zicht op het Rijndal. Een echte aanrader!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ergens fout?

Rutger Burgers, 23-09-2019

Dag Sabine, dank je wel voor je reactie. De route is voor de laatste herdruk vorig jaar nog nagelopen, maar uit je opmerkingen maak ik op dat sindsdien bepaalde slagbomen zijn weggehaald. Aandachtspunt als de route een volgende keer wordt nagelopen. Vr. gr. Rutger Burgers

Route gaat ergens fout.

Sabine Veltstra, 23-09-2019

En we hebben van de week de wandeling (trage tocht) 'Bergwandeling Amerongen'gedaan. Dat liep niet geheel volgens plan ? Tot en met punt 5 liep het feilloos. In punt 6 ontstond er twijfel: Steeds rechtdoor; een ruiterpad en daarna fietspad kruisen (dit fietspad is geteerd, klopt dat?) In eerste instantie gingen we daar rechtsaf (geen slagboom, hier konden we niet verder en zijn we gekeerd). Terug naar het punt en veder naar beneden gelopen, toen kwamen we op het kruispunt van paden. GEEN SLAGBOOM !! Het vogeltrekpad gevonden. De eerste kruising linksaf, steeds rechtdoor.. hier komen we wederom bij een onverhard pad en asfalt fietspad en kan er alleen rechts of links gegaan worden en niet rechtdoor. We komen er niet meer uit vanaf dit punt en hebben google maps gepakt om terug te keren naar de parkeerplaats. Met vriendelijke groet Sabine ps. ik heb eventueel foto's als oriëntatie.

Re Fris en Helder!

Rutger Burgers, 25-02-2018

Je schrijft een leuke impressie van deze Trage Tocht. Dank voor je reactie. Hartelijke groet, Rutger

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Pannekoekhuis Sturms

Elsterstraatweg 13

3922 GD Elst (Ut)

Café-restaurant Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13

3958 CA Amerongen

Herberg Den Rooden Leeuw

Drostestraat 35

3958 BK Amerongen

Kasteelcafé Amerongen

Drostestraat 20

3958 BK Amerongen

Restaurant Bentinck

Drostestraat 12

3958 BK Amerongen

Restaurant Het Berghuis

Veenseweg 28

3958 ET Amerongen

Restaurant Il Sogno, Amerongen

Overstraat 22

3958 BT Amerongen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info