Bergwandeling Amerongen

Amerongse Berg

Bergwandeling Amerongen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Amerongen

 • Startadres:

  TOP-Amerongen
  Burgwal 6
  3958 ER Amerongen

 • Coördinaten:

  51°59’52” N   5°28’22” E

DE WANDELING
Na een korte aanloop over een prachtig pad langs de uiterwaarden van de Amerongse Bovenpolder wandel je het schilderachtige Amerongen in. Buiten het dorp kom je gelijk in de boswachterij van Staatsbosbeheer en houden de verharde wegen op. Je staat aan de voet van de Amerongse Berg. Bij 't Berghuis begint de klim via de 'normaalroute': een breed pad met een wijde slinger. Je daalt daarna af in een grote boog om te beginnen aan de tweede klim naar de 'Eenzame Eik' op de oosttop. In de afdaling heb je zicht op het Rijndal. Een echte aanrader!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Re Fris en Helder!

Rutger Burgers, 25-02-2018

Je schrijft een leuke impressie van deze Trage Tocht. Dank voor je reactie. Hartelijke groet, Rutger

Fris en Helder!

Arlette Boog, 25-02-2018

Nog net voor aankomst van de 'Siberische Beer' eind februari, lopen we op deze frisse en heldere zondag de wandeling vanuit Amerongen. Het is niet de eerste wandeling vanuit Amerongen die ik maak. Ook fiets ik hier, maar dan wel in warmer weer... Amerongen is liefelijk en schilderachtig. Ik kom er graag en misschien is het zelfs wel het mooiste plaatsje van de hele omgeving. De auto kan prima op de grote parkeerplaats bij het kasteel en we zoeken bij Hotel Restaurant Buitenlust nog even de warmte op met een cappuccino voor we van start gaan. Buitenlust is een aanrader, zowel in het café in de winter als op het terras in de zomer. Voor nu, muts op en handschoenen aan want het beloofd een koude dag te worden. Al snel gaat de tocht over onverharde paden door de bossen van de Amerongse Berg. De uitzichten zijn prachtig en het bos is stil. Redelijk snel na Buitenlust treffen we 't Berghuis aan voor koffie en pannenkoeken. Wij vinden het daarvoor nu nog te vroeg en lopen door tot Pannekoekhuis Sturms. Daar laten we het ons goed smaken! Daarna worden we nog getrakteerd op het schitterende pad langs de uiterwaarden. Inderdaad in één woord prachtig. We sluiten de wandeling af in het authentieke kasteelrestaurant Bentinck. Het is een boswandeling door de uiterst vriendelijke wandelomgeving van Amerongen. Niet te lang en met volop horeca. Op koude dagen als deze... zeer welkom! We lopen de tocht op App en GPS.

Van laag naar hoog

Andre2, 03-08-2017

Prachtige wandeling. Het bosgebied is erg mooi geworden omdat hier en daar behoorlijk open stukken zijn ontstaan door houtkap. Mooi vergezicht ook. Ook het lage deel bij Amerongen is prachtig. De slagboom waarnaar verwezen wordt in de beschrijving is inderdaad niet (meer) aanwezig

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Pannekoekhuis Sturms

Elsterstraatweg 13

3922 GD Elst (Ut)

Café-restaurant Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13

3958 CA Amerongen

Herberg Den Rooden Leeuw

Drostestraat 35

3958 BK Amerongen

Kasteelcafé Amerongen

Drostestraat 20

3958 BK Amerongen

Restaurant Bentinck

Drostestraat 12

3958 BK Amerongen

Restaurant Het Berghuis

Veenseweg 28

3958 ET Amerongen

Restaurant Il Sogno, Amerongen

Overstraat 22

3958 BT Amerongen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info