Berkelpad etappe 8: Stadtlohn - Gescher

Tijdelijk gesloten

Lijnwandeling

Versiedatum: 22-02-2024

14 KM
Bron:

Berkelpad

Start:

St. Otgerkerk, Stadtlohn (Dld)

Details

Tijdelijk gesloten

Op dit moment is bij punt 18 van de routebeschrijving de doorgang langs de rode boerenschuur afgesloten. Een geschikt alternatief is nog niet gevonden. Als voorlopige oplossing wordt aangeraden om voor de rode boerenschuur rechtsaf te gaan en het boerenweggetje af te lopen tot de grotere weg K33. Daar linksaf over het naastgelegen fietspad tot voorbij de brug over de Berkel (ongeveer 1 km). Na de brug de eerste zijweg aan de rechterhand inslaan. Je bent nu bij punt 21 van de routebeschrijving.

Ook deze etappe levert een plezierige wandeltocht op door het kleinschalige landschap van Westmünsterland. Het grootste deel van de tocht bestaat uit zandpaden en onverharde wegen, maar er zijn ook wat langere stukken over rustige landbouwwegen.
Bijzonder fraai is het eerste deel buiten de bebouwde kom van Stadtlohn. De route voert hier over halfverharde paden door een kleinschalig landbouwgebied en met een goed uitzicht op het hier prachtige dal van de Berkel. Het volgende deel voert door intensiever landbouwgebied: grote boerderijen in een Twents aandoend landschap, afgewisseld met bosrijke stukken. Helaas is het onvermijdelijk om een stuk langs de K38 te lopen: gelukkig een niet al te drukke verkeersweg. Waar mogelijk hebben we ommetjes gebruikt om deze brede asfaltbaan te vermijden. En dat zijn juist erg aantrekkelijke en weinig belopen paadjes. Het laatste stuk naar Gescher is weer schilderachtig en daar is ook de Berkel weer in beeld.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Afsluiting

Renzo Willemsen, 30-04-2024

Vandaag deze etappe gelopen. Bij punt 18 inderdaad afgesloten. De aangegeven omleidingsroute is helemaal niet vervelend en niet ver om. En juist leuk...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info