Bijzondere bergwandeling Hattem

Apeldoorns Kanaal, Petrea en Molecaten

Bijzondere bergwandeling Hattem
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Hattem

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Hattem
  t.h.v. Geldersedijk 23
  8051 EP Hattem

 • Coördinaten:

  52°28’37” N   6°4’7” E

Deze wandeling maakt deel uit van een serie over voormalige vuilstorten. De voormalige vuilstort van Hattem is niet bepaald een bult, maar elders op de route kun je stijgen en dalen. De route loopt vanaf het pittoreske Hanze- en vestingstadje door een prachtig gebied: langs het Apeldoorns Kanaal en door het Algemene Veen, daarna over het tracé van de voormalige spoorlijn van Apeldoorn naar Hattemerbroek, langs het Apeldoorns Kanaal en langs korenmolen De Vlijt.Vervolgens via landgoed Petrea met een heideheuvel, landgoed Flip-Hul en landgoed Molecaten terug naar Hattem. Highligts van landgoed Molecaten: de voormalige vuilstort en de Leemkule, de Trijselenberg en Mariabeuk, de Spaanse Graven en Spijker Watervliet en tot slot landhuis, watermolen en herberg Molecaten.

Reacties op wandelingen

Route aangepast

Marycke Naber, 29-05-2020

Aangezien ik geen antwoord op onderstaande vragen kreeg, ben ik zelf maar naar Hattem gefietst om de route aan te passen. Bij deze gebeurd.

Heidegebied afgesloten

Marycke Naber, 22-05-2020

De reactie begrijp ik niet helemaal. Is alleen het heidegebied met jeneverbesstruiken afgesloten? Op welk hek loopt het pad dood? Het klaphek aan het eind van dat gebied? Kun je wel links langs het heidegebied en er dan rechtsaf achterlangs? En waar staat het nieuwe klaphek? Voor het heidegebied stond een klaphek. Is dat vernieuwd?

Afsluiting

M.E.Witte-Rang, 20-05-2020

Een prachtige wandeling. Helaas: het inderdaad heel bijzondere stuk (onder 2) met jeneverbesstruiken is recent helemaal omheind. Toen we er vandaag, 20 mei 2020, kwamen, waren twee mannen bezig een prachtig klaphek te maken, waar wij als eerste door mochten. Wat ze ons niet vertelden, is dat het beschreven pad nu doodloopt op het hek. We klommen er overheen, maar toen we later de mannen weer zagen, vroegen we ernaar. Ze vertelden dat het pad opgeheven (volgestort) zal worden, omdat het gebied zo kwetsbaar is (er lagen inderdaad peuken rond het bankje langs het pad, wat een ernstige bedreiging voor dit droge gebied moet zijn). Er lopen hier hier meer routes, die nu dus aangepast zullen moeten worden. Nog een kleine opmerking: onder 10. is het rechtsaf naar de Bongerd. Veel dank voor de fraaie wandeling!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie De Konijnenberg

Konijnenbergerweg 3

8051 CC Hattem

Café-restaurant Banka

Markt 5

8051 EZ Hattem

Cafetaria Plaza De Haven

Geldersedijk 18

8051 ER Hattem

Herberg Molencaten

Molecaten 7

8051 PN Hattem

Pannenkoekhuis 't Mussennest

Groteweg 109

8191 JV 8191 JV Wapenveld

Restaurant De Keuken van Caatje

Leemkuilen 6

8051 PW Hattem

Rustpunt Klooster Hulsbergen

Ellenhoorn 2

8191 HC Wapenveld

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info