Bijzondere bergwandeling Ridderkerk

Lammetjeswiel, Park Huis te Kinderdijk, molens, Park De Gorzen

Versiedatum: 13-11-2023

Zicht op de Crezéepolder vanaf de uitkijktorenVijverhofLammetjeswielStrand aan LammetjeswielPark Huis te KinderdijkTypisch Hollands plaatjeUitzicht vanaf de grasdijkMuseummolen BlokweerBruggetje bij de molenZicht op molens Kinderdijk vanaf de brugMuseummolen NederwaardJ.U. SmitgemaalZicht op Krimpen aan de Lek vanaf het DriehoeksveerInsteekhaven De Schans RidderkerkZicht op Kinderdijk vanaf de uitkijktorenLangs de NoordPad langs de vijverPark De GorzenBrug over de vijverTweede trapZicht op de Crezéepolder vanaf de uitkijktorenCrezéepolderCrezéepolderDamstraat, OosterdamUitzicht vanaf de Brug over de Noord
15 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Alblasserdam Dam, Alblasserdam

Details

Vanaf Alblasserdam loopt de wandeling via het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk naar een grasdijk langs de Boezems Kinderdijk. Je komt uit bij museummolen Blokweer, een wipmolen. Daarna heb je vanaf de brug een prachtig uitzicht op de vele molens. Vervolgens loop je langs het bezoekerscentrum met horeca naar het fiets-voetveer over de Lek naar Ridderkerk. (Desgewenst kun je daar beginnen, bij kijkpunt 6.) Na een uitkijktoren en een pad langs de rivier De Noord voert de route over Park De Gorzen, een voormalige vuilstort. Tot slot loop je via de Crezéepolder, de oude haven van Oostendam en de brug over De Noord terug naar Alblasserdam. 35 % onverhard.

Dit is een van de wandelingen die wellicht volgend jaar verschijnen in een gids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Vooralsnog zijn ze te downloaden op www.naberpaden.nl, onder de rubriek Bijzondere bergwandelingen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info