Bodegraven

Door het Groene Hart bij Bodegraven

Bodegraven
 • Bron:

  Cock Hazeu en Peter Kuiper

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Bodegraven

 • Startadres:

  station Bodegraven
  Stationsplein 1
  2411 CK Bodegraven

 • Coördinaten:

  52°4’54” N   4°44’47” E

Bodegraven ligt midden in het Groene Hart en dat is wat je in de eerste plaats ondergaat tijdens deze wandeling: de steden van de Randstad zijn niet ver weg en ook de infrastructuur is dichtbij, de wegen soms hoorbaar. En toch wandel je door het veenweidelandschap als een groene oase. Zwammerdam is een dorpje gebleven, en Bodegraven iets meer uit de kluiten gewassen - maar beiden zijn het franjes van dit o zo Hollandse landschap. De streek heeft bovendien een rijke historie: in het Rampjaar 1672 hielden de Franse troepen hier huis. En nog veel langer geleden, in de Romeinse tijd, waren hier al eerste handelsnederzettingen.

Reacties op wandelingen

Natte voeten

Liesbeth van der Burgh, 05-12-2020

Vandaag met zon en weinig wind deze mooie polder tocht gelopen. Het eerste deel, Veldzichtpad loopt haast alleen door het gras. Ik was vergeten mijn waterdichte schoenen aan te trekken. Dat was een beetje dom, want al snel kletsnatte sokken. Maar erg genoten van het weidse uitzicht en ons mooie polderland. Het tweede deel volgt het Romeinse Limes pad. Iets meer asfalt. Volgende keer zou ik hem tegen de klok in lopen, zodat je het beste stuk op het eind hebt. Maar een leuke route, die ik in ander jaargetijden zeker nog eens ga lopen.

GPS-tracks

Cock Hazeu en Peter Kuiper, 28-11-2020

De gps download bevat drie tracks. De eerste twee zijn de omleidingen tijdens het broedseizoen, de derde en laatste track is de complete wandeling buiten het broedseizoen.

Gps

Leo Nie, 28-11-2020

Bij het downloaden van de GPS route, krijg ik enkel de omleiding. En niet de hele route... Of doe ik iets verkeerd?

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info