Boerskotten Wilmersberg

Glooiende gebied tussen Oldenzaal en De Lutte

Boerskotten Wilmersberg
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Oldenzaal

 • Startadres:

  station Oldenzaal
  Stationsplein 14
  7573 AV Oldenzaal

 • Coördinaten:

  52°18’25” N   6°56’1” E

Prachtige wandeling waarbij je kennismaakt met landgoederen tussen Oldenzaal en De Lutte. Het glooiende gebied was erg geliefd bij rijke fabrikantenfamilies die er dan ook met name aan het begin van de vorige eeuw hun buitenplaatsen aanlegden. Je ziet op meerdere plekken langs de route de voor landgoederen kenmerkende rododendronstruiken. Ooit vanwege de bloemen aangeplant en omdat het voor de jacht een mooie schuilplaats bood. Rond de maanden mei/juni bloeien de struiken volop. Opvallend is dat de landgoederen hier veel Britse kenmerken vertonen, landschapsparken met beplantingen ge?nspireerd door Engelse landschapsarchitecten. Vreemd die invloeden, zo dicht bij de Duitse grens, maar vooral verklaarbaar vanwege de verbindingen tussen Britse en Nederlandse textielfabrikanten. Op deze route bewandel je de landgoederen Boerskotten, Wilmersberg, Het Damink, Elfterheurne, Egheria en Kalheupink.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 07-03-2021

We hebben genoten van de mooie wandeling van Truus Wijnen. Een mooi wandelgebied met hele leuke/mooie bezienswaardigheden (zie foto's). Routebeschrijving is uitstekend. In de coronatijd is deze wandeling qua drukte prima te lopen. Wij kijken al weer uit naar een volgende wandeling van Truus Wijnen.

Beste lekker klimmen soms

Gerrit-Jan van den Berg, 20-02-2021

Onze 12 e uit het boekje van Truus en deze hadden we al eens eerder gelopen. Het blijft echter een heerlijke wandeling met letterlijk mooie hoogtepunten en prachtige paadjes. Bij de Tankenberg is het in het weekend wel wat drukker maar als je er weer 100 meter vandaan bent gaat het best. Dit is een echte aanrader.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Twente

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Twente

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info