Bootjes kijken met WandelBart

Wandeling rond 't IJ

Bootjes kijken met WandelBart
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’44” N   4°53’56” E

Bootjes en boten gaat u met deze leuke, zeer afwisselende wandeling volop zien: van groot tot klein, van oud tot nieuw, in alle soorten en maten en bij het Scheepvaartmuseum zelfs een paar klassiekers. U gaat zelfs twee keer zelf varen: met de gratis GVB-veerpontjes steek u twee maal het IJ over. Na de eerste oversteek kuiert u over een prachtige wandelboulevard een flink stuk langs het IJ, onderweg komt u langs Café Wilhelminadok met een prachtig terras aan het water. Langs de Noord-Amsterdamse Vogelbuurt loop u naar het tweede pontje waarmee u het IJ over vaart naar het Java-eiland. Daar wandelt u afwisselend langs het IJ, over leuke paadjes door groenstroken en langs de IJ-haven naar de bijzondere Jan Schaeferbrug. Kort daarna kunt u de route met een dikke kilometer inkorten door over de Piet Heinkade en de De Ruijterkade naar het Centraal Station te lopen. Doet u dat niet, dan wachten u nog een paar leuke verrassingen: prachtige groene wandelpaden langs de Kattenburgervaart (met de vele kleine bootjes van de bewoners), het Scheepvaartmuseum (met in de haven daarvan flink wat klassieke schuiten), het technologiemuseum NEMO en een drijvende Chinees. Heeft u er nog zin in; u komt uit aan de voorkant van het Centraal Station en kunt daar ook nog de (rondvaart)boot in!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gedaan!

Judith friso, 05-02-2020

weer een bijzonder verrassende wandeling, als geboren Amsterdammer op plekjes geweest waar ik anders nooit zou komen!! Tip: deze doen tijdens Sail!!

Routebeschrijving bijgewerkt

Supporter van Bewegen Bart van der Schagt, 10-08-2017

N.a.v. onderstaande reactie is de routebeschrijving weer helemaal bij de tijd!

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 09-08-2017

Bedankt Dick, ik ge de routebeschrijving van deze leuke wandeling aanpassen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Java-Blend Amsterdam

Tosaristraat 1

1019 RT Amsterdam

Wilhelmina-dok

Noordwal 1

1021 PX Amsterdam

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info