Bougheim-route

Uiterwaarden van de Maas en natuurgebied De Vilt

Bougheim-route
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Beugen

 • Startadres:

  kerk , Beugen
  Kerkplein 5
  5835 AT Beugen

 • Coördinaten:

  51°40’26” N   5°56’24” E

Bougheim is een oude naam voor Beugen. Het is de omschrijving van een nederzetting in de bocht van de Maas. Het eerste en grootste deel van de tocht gaat door de uiterwaarden van de Maas. In deze uiterwaarden zijn o.a. natuurlijke heggen te zien, de maasheggen. Deze heggen bestaan uit in elkaar gevlochten levende meidoorns of sleedoorns Het tweede deel, na het passeren van Oeffelt, gaat via een voormalige spoordijk naar het in het achterland gelegen natuurgebied 'de Vilt'. Een gedeelte van de tocht gaat door weilanden, waterdichte schoenen zijn daarom zeker een noodzaak.

Reacties op wandelingen

Reactie op Henk Roelofs

Adrie, 28-04-2017

Henk Roelofs bedankt voor het melden! De horecagelegenheid die men aan de Maas passeert was Hotel-Restaurant 't Veerhuis. Het blijkt dat deze horecagelegenheid sinds november 2016 gesloten is. Misschien dat er in de toekomst een nieuwe uitbater inkomt.

Veel afwisseling

Henk Roelofs, 27-04-2017

Vandaag (koningsdag) met droog weer gewandeld. Prima te doen. Waarschijnlijk niet altijd goed opgelet want ik heb soms delen van de route gemist. Dankzij de knooppunt nummers heb ik daarna altijd de route weer teruggevonden. Wel veel koeien in de uiterwaarden, en natuurlijk altijd op mijn wandelpad. Veel watertjes en poeltjes met volgens. '# Voor een pauze aan linkerhand is een horecagelegenheid'. Deze heb ik niet gevonden, het zag er heel erg leeg uit. Henk uit Oss

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café eethuis Het Posthuis

Kerkplein 1

5835 AT Beugen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info