Buiten de binnenstad van Amsterdam: etappe 12

Zuidoost: Station Bijlmer-Arena - Metrostation Gaaspersplas

Buiten de binnenstad van Amsterdam: etappe 12
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Amsterdam-Zuidoost

 • Startadres:

  station Amsterdam Bijlmer ArenA
  Hoogoorddreef
  1102 BH Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°18’44” N   4°56’48” E

Etappe 12 gaat Zuidoost in, te beginnen in de Bijlmer, waar in 1968 de eerste flats werden opgeleverd. De wijk was oorspronkelijk bedoeld voor wat rijkere Amsterdammers die op zoek waren naar een betere en grotere woning, maar werd al snel een no-go-area. De laatste jaren is er echter veel ten goede veranderd in de Bijlmer. Dat het een multiculturele wijk is proeven we allereerst in het gezellige winkelcentrum de Amsterdamse Poort, waar u zich tegoed kunt doen aan veel exotische gerechten (neemt u even een kijkje in de Shopperhal, even voor het Anton de Komplein). Daarna gaat de route eerst door de vernieuwde Bijlmer en dan door het zogenoemde 'Bijlmermuseum'. Na het Nelson Mandelapark gaat u onder de snelweg door en komt uit in Gaasperdam. Daarna loopt u langs de veenweiden van de provincie Utrecht en door de natuurgebieden van Groengebied Amstelland, naar de metrohalte Gaasperplas.Deze wandeling is de tweede etappe van een zigzagroute van 260 km door Amsterdam.Het halve Pieterpad als een spaghettisliert binnen de gemeente Amsterdam gepropt, metaf en toe een uitstapje daarbuiten. Een route voor wie de stad wil verkennen of voor wiedichter bij huis toch het Lange-Afstands-Gevoel wil beleven als hij niet op weg is naar dePietersberg of Santiago. Medio september 2015 verschijnt het grootste gedeelte van dezewandeling in de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' van Alex Buis(uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig).

Reacties op wandelingen

Tijdelijke omleiding

Alex Buis, 06-10-2017

In verband met de werkzaamheden aan de A9 moet u een stuk omlopen. Zie de routebeschrijving. De werkzaamheden duren t/m december 2017.

Werkzaamheden A9

Alex Buis, 24-12-2015

De routebeschrijving is aangepast ivm de werkzaamheden aan de snelweg.

Werkzaamheden A9

Alex Buis, 25-11-2015

In verband met de verbreding van de A9 kunt u bij het Mandelapark tot 2020 niet de snelweg onderdoor. Een alternatieve routebeschrijving volgt binnenkort. Tot die tijd kunt u de weg vinden met het kaartje dat ik bij de routebeschrijving heb gevoegd.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé 100% ZuidOost

Bijlmerplein 367A

1102 DK Amsterdam ZuidOost

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info