Buitenpad

Wie is er bang voor rood, geel en blauw?

Buitenpad

Begin 1984 kregen de eerste bewoners van Almere-Buiten de sleutel. Volgens de structuurplannen uit de jaren '70 moest dit stadsdeel 50.000 inwoners gaan huisvesten. De groene zones zouden in verbinding staan met de buitenruimte. De hoofdrichting van de wegen en de groene zones sloot aan bij de oorspronkelijke verkaveling van het agrarische gebied. Net als in Haven en Stad domineren de eengezinswoningen met tuin. Dit leverde Almere-Buiten de bijnaam 'het Gooi voor de gewone man' op.
In de jaren negentig werd gekozen voor een andere insteek. Vanaf 1994 werd een bijzondere buurt gerealiseerd: de Regenboogbuurt. De buurt omvat 2000 woningen met opvallende kleuren, waarbij niet alleen is gelet op de woningen maar ook op de bomen en struiken. De nabijgelegen Eilandenbuurt is ook bijzonder. De buurt omvat grachtjes en een grote diversiteit aan architectuur en groen.
Vanuit het station Almere Buiten wandelen we eerst noordwaarts over het vernieuwde Baltimoreplein. Daarna wandelen we door het Meridiaanpark en gaan zuidwaarts naar de Regenboogbuurt. Om de beeldbepalende flats aan het water, de Rode Donders, goed te kunnen bewonderen wandelen aan de overzijde van de Lage Vaart. Via de Eilandenbuurt gaan we naar de antroposofische woonbuurt De Buitenkans. Via een pad in de brede middenberm van de Evenaar keren we terug in het centrum van Buiten.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Horeca

Café Het Steegje

Baltimoreplein 7

1334 KA Almere-Buiten

Eethoek Mewa

Insulindeplein 17

1335 JT Almere-Buiten

Brownies & downieS, Almere-Buiten

Zuidplein 1

1334 BX Almere-Buiten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info