Daatselaarsepad

Ontdek het buitengebied van Renswoude en Scherpenzeel

Daatselaarsepad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Renswoude

 • Startadres:

  restaurant De Dennen
  Utrechtseweg 34
  3927 AW Renswoude

 • Coördinaten:

  52°4’35” N   5°31’25” E

Wandelen over landgoederen, boerenerven en de Grebbelinie in de Gelderse Vallei.Markering: blauwe markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Inspirerend, boeiend, anders

Arlette Boog, 12-11-2020

Op een voor november warme weekenddag, loop ik dit verrassende Klompenpad. Wat een fijne tocht is dit. Bij restaurant De Dennen in Renswoude parkeer ik op een lege parkeerplaats mijn auto. De Dennen is vanwege de horeca lockdown gesloten. Maar in normale tijd is dit een fijne plek om deze wandeling te starten. In de omgeving van de Grebbelinie, het hoofdonderwerp van deze tocht, is er voldoende te zien en te beleven. Het landschap is weids en rustig. Na een stuk over de Groeperkade kom ik aan bij Het Werk aan de Daatselaar. Het is er stil en bij een picknicktafel drink ik mijn zelf meegenomen koffie op. De geschiedenis is indrukwekkend. Ik vervolg de tocht over de Slapersdijk. Het landschap geeft onder de strakblauwe hemel rust en een weids uitzicht. Hier en daar een boerderij en een enkele medewandelaar die de hond uitlaat. Even later vervolg ik het pad langs kasteel Renswoude naar de pluimveehouderij. Helaas zitten de hennen achter slot en grendel. Jammer, want hoe leuk is het om via de uitloop het pad te vervolgen. Hoewel de Kleine Weide nu geen horecagelegenheid biedt, loop ik toch het stukje extra. Achteraf gezien maar goed ook want het extra lusje biedt het enige stukje weidegang en overstapje van deze tocht. Het is een afwisselende wandeling met veel cultureel en historisch erfgoed. De kleine stukjes asfalt zijn weer snel vergeten. Eenmaal terug trakteer ik mijzelf nog op een koffie to go bij de Dennen. Ditmaal geen gras onder de voeten maar een echte dijkwandeling met schitterende vergezichten.

Afwisselende route

Lineke, 20-01-2019

Niet een standaard klompenpad, slechts 1 klein stukje weiland. Maar de bossen, het Fort, een deel Grebbelinie en af en toe een stukje verhard maakt het wel een leuke afwisselende route. Ik heb deze gecombineerd met het Breeschoterpad, wat overigens een stuk minder leuk pad is.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info