De Lutte Hakenberg

Met 't Kruisselt, Erve Middelkamp, Egheria, Elfterheurne, Belvedere, Paasberg

Versiedatum: 12-01-2023

Mariakapel
9 KM
Bron:

Truus Wijnen

Start:

hotel 't Kruisselt, De Lutte

Details

Ga je op pad in Twente dan mag een wandeling in de omgeving van De Lutte natuurlijk niet ontbreken. De Lutte is een van de landschappelijke pareltjes in Twente. De prachtige, glooiende omgeving heeft wandelaars dan ook veel te bieden: van bos tot landgoederen en van rustieke plattelandsweggetjes tot struinpaden door weilanden en langs beekjes. Op deze wandeling rond De Lutte is goed het coulisselandschap te zien waar Noordoost Twente zo bekend om is: een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. Het maakt dat wandelen hier telkens weer verrassende elementen heeft. Typerend voor Noordoost Twente is de Oldenzaalse stuwwal die dwars door de gemeente Losser - waar De Lutte toebehoort - loopt en het hoogste deel van Oost Nederland is. Je loopt over een van de toppers van die stuwwal; de Paasberg (80 meter) en hebt vanaf daar een mooi uitzicht richting het grensgebied. Vervolgens daal je af naar het bosrijke landgoed Egheria waarna je richting het landgoed Hakenberg koerst, met op z'n 54,4 meter hoge top de monumentale villa met dezelfde naam.
Niet onvermeld mag blijven het zeer fraaie, achter eeuwenoude eiken gelegen startpunt van deze route: Hotel 't Kruisselt. Gehuisvest in een voormalige textielvilla van de familie van Wulfften-Pahlte. De villa is na verkoop jarenlang in bezit geweest van een kloosterorde die er een seminarie en priesterschool had. Vanaf eind jaren 70 is Hotel 't Kruisselt er gehuisvest.

Let op: Gebruikt u een navigatiesysteem? Navigeer naar: Kruisseltlaan 3, De Lutte. Maar opletten, vervolgens de Kruisseltlaan niet inrijden Hier is alleen een leveranciers ingang en geen parkeerplaats. Aan de Bentheimerstraat (N735), circa 50 meter voor of na de afslag naar de Kruisseltlaan, vindt u de oprit naar de parkeerplaats van Hotel 't Kruisselt.).

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info