Street art en herleefd erfgoed

Langs muurschilderingen en hergebruikte gebouwen

Versiedatum: 24-08-2023

Voormalig slachthuisEllen Page op BinckhorstlaanMural of change op muur Haagse HogeschoolDe hoop van het leven. Zijmuur LaakwegSweat shop skateparkHigh tea table MelkwegstraatCaballerofabriekSweat shop skatepark-2In Laak
10 KM
Start:

station Den Haag Hollands Spoor, Den Haag

Details

Op de Laakhaven en de Binckhorst was veel industriële bedrijvigheid. De Laakhaven heeft voor een groot deel plaats gemaakt voor woningbouw en dienstverlenende activiteiten. De Binckhorst was tot voor kort een belangrijk bedrijfsterrein en bevindt zich nu in de overgangsfase naar een moderne nieuwbouwwijk gelardeerd met bijpassende dienstverleningsactiviteiten als hippe horeca en ondersteunende huisvesting voor creatieve ondernemers.
Deze activiteiten vinden plaats in herleefd erfgoed als verffabrieken die nu restaurant zijn geworden en een sigarettenfabriek als verzamelpand voor creatieve ondernemers. In de te bezoeken gebieden valt ook van veel street art te genieten. Die komt bijvoorbeeld voor op een muur van de Haagse Hogeschool, op zijmuren van woningen, in en bij een skatepark en in een hotel dat street art heeft omarmd. Hopelijk blijft de street art hier nog lang gehandhaafd, maar dat is altijd de vraag bij dit soort ontwikkelingsprojecten. Houd er rekening mee dat niet alles meer aanwezig is.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info