Den Haag. Teksten in de stad

Beroemde uitspraken, artikel 1 van de grondwet, songteksten en veel gedichten

Den Haag. Teksten in de stad

De wandeling start op station CS en gaat vandaar naar de Koninklijke Bibliotheek met in deze omgeving enkele beroemde uitspraken van onder meer Couperus en koningin Juliana. Vandaar lopen we naar de binnenplaats van het Provinciehuis met artikel 1 van de Grondwet op de muur en twee andere teksten. Dan is het een kort stukje naar de Denneweg en het hofje Het Lissabon met een super-Haags gedicht.
Na het oversteken van de Nassaukade komen we in het straatgedichtenparadijs in het Willemspark en de Archipelbuurt. Deze wijken zijn voor liefhebbers van straatgedichten paradijselijk geworden door het onvermoeibare werk van Stichting ArchipelpoëZie. Zij wil deze wijken fraaier maken door op ramen en blinde muren poëzie op te nemen. Een hoogtepunt is het gedicht van J.C. Bloem 'De nachtegalen'. Ook het anti-oorlogsgedicht 'Everyone sang' vlak bij het Vredespaleis maakt indruk.
Totaal andere teksten vinden we in het Zeeheldenkwartier met songs van The Motions en Bolland & Bolland.
De wandeling gaat op het laatst over de Lange Vijverberg met de tekst van een liedje over een graaf wiens zoon Jantje heet.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info