Doesburgermolenpad

Ontdek het buitengebied van Ede

Doesburgermolenpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  parkeerterrein Landgoed Kernhem
  Kernhemseweg 3
  6718 ZB Ede

 • Coördinaten:

  52°3’9” N   5°39’23” E

Ontdek het mooie buitengebied van de Doesburgerbuurt ten noorden van Ede. Wandelen over boerenland, langs een oude wildwal, over de eng en voormalige heide en langs historische plekken van de Doesburgerbuurt. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.
Het Doesburgermolenpad kan verkort worden tot 5 km (start bij Kernhem) of tot 4 km (start vanaf Hotel Belmont). Via het Doesburgermolenpad kan overgestapt worden op het Turfvelderpad of het Meulunterenpad. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.

Reacties op wandelingen

Koffie en poffertjes

Arlette Boog, 01-02-2021

Op deze heldere, zonnige en winterse dag is er gelukkig nog plaats op het parkeerterrein bij Landgoed Kernhem. Dat blijkt een uitstekende keus want in de middag is het pannenkoeken-restaurant voor take-away geopend. Na zo'n koude wandeling smaakt de koffie met poffertjes uitstekend. Ik moet er even op wachten want voor de vele wandelaars zijn ze niet aan te slepen. Het 8 kilometer klompenpad brengt me langs agrarisch gebied, stukjes bos en een boomkwekerij. De aanwijzingen zijn uitstekend en heb ik de app totaal niet nodig. Op deze mooie zondag in corona -tijd is het file lopen maar gelukkig vind ik nog rustmomenten in deze landelijke omgeving rond Ede. Het is koud, dus stevig doorstappen. Ik word zeer aangenaam verrast door het Rustpunt In Goede Aarde waar ik in tegenstelling tot het klompenpad niemand anders aantref. Hoe is het mogelijk? Het is heerlijk zitten in het zonnetje op het overdekte terras met verse koffie en eigengemaakte Doesburger-koek. Het Rustpunt heeft een uitstekende toiletvoorziening. Dat geeft veel extra punten. Een aanrader dit Rustpunt. In dit jaargetijde is dit pad goed te bewandelen. Geen weidegang of drassige paden. Alles heel goed te lopen. Een hele toegankelijke tocht. Veel plezier.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info