Dominante architectuur

Architectuurwandeling in de binnenstad met overheersende overheidsgebouwen

Versiedatum: 06-10-2023

Gevel De Bijenkorf onderdeelGevel De BijenkorfKantoorgebouw De VolhardingKantoorgebouw De Volharding detailGlas in lood in De BijenkorfGevel De BijenkorfBerlage-gebouwBerlage-gebouw beeldhouwwerkArt nouveau OosteindeMercurius Oosteinde 43
6 KM
Start:

station Den Haag Centraal, \'s Gravenhage

Details

Er is veel belangwekkende architectuur in Den Haag. Alleen al de binnenstad telt
te veel markante huizen en gebouwen om ze allemaal op te noemen. Daarom is voor deze wandeling de nadruk gelegd op veel dominante architectuurprojecten. De gemeentelijke en rijksoverheid hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Architectuur in Den Haag wordt hier vaak mee geassocieerd. Dit komt ook omdat ze veel 'zichtruimte' in beslag nemen. Je ziet ze vanaf veel plekken in het centrum maar vaak vooral van een afstand.
Op de route zie je ons allereerst de hoogbouw van dominante Rijksgebouwen vanaf het midden van de jaren negentig. Dominante moderne gebouwen als het Gemeentehuis en cultuurcentrum Amare zijn ook in deze omgeving te zien.
Op de route bekijken we niet alleen dominante architectuurprojecten, dat zou een te eenzijdig beeld geven van de architectuur in het centrum. We brengen daarom ook een bezoek aan 't Haegsch Hof, een voorbeeld van stedenbouwkundige vernieuwing vanaf de eeuwwisseling. Ook besteden we aandacht aan de Passage, de Baljurk en het Noordeinde met enkele van zijn winkelpanden als markante voorbeelden van de Art Nouveau.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info