Door Amsterdam in het spoor van dieren

Langs dierenkunst, gevelstenen en levende dieren

Door Amsterdam in het spoor van dieren
 • Bron:

  Gerard Goudriaan

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’47” N   4°54’0” E

Volg het spoor van dieren in de stad. Dit is de kerngedachte van deze wandeling. Het spoor van dieren moet je zien in de brede betekenis van het woord. We lopen langs levende dieren en hun broedplaatsen, maar ook zien we dierenkunst en gevelstenen met dierensymbolen. We passeren twee bruggen en één gebouw met al of niet passende dierennamen.
De start is bij het Centraal Station. Vandaar gaat de route naar en door het Wallengebied. Hier ligt de nadruk op gevelstenen met diersymbolen. Daarna lopen we door het oostelijk deel van het centrum waar we natuurlijk Artis aandoen. Dan is het niet ver naar het Oostelijk Havengebied waar we doorheen lopen richting het Amsterdam-Rijnkanaal waar deze wandeling eindigt.

Reacties op wandelingen

Door Amsterdam in het spoor van dieren

Gerard Goudriaan, 30-03-2019

Dank je wel. Ik zal je suggesties binnenkort verwerken.

Door Amsterdam in het spoor van de dieren.

Karin Kok, 30-03-2019

Een leuke wandeling door mooie straatjes, met interessante info over de dieren. Omhoog en om je heen kijkend, zag je nog veel meer dieren. Heerlijke koffie met gebak genoten bij de Bakkerswinkel 69 of 133 in de Warmoestraat. En een lekker, betaalbaar broodje gegeten bij Koosje, t.o. Artis. Na Kijkpunt 26, zijn we weer teruggelopen over de verbindingsdam en rechtsaf gegaan over de kade richting CS. Je hoeft niet met de tram en kijkt naar mooie gebouwen, architectuur en de drukte op het water. NB na kijkpunt 21: na de flamingo's klein stukje teruglopen en aan de overkant de Plantage Westermanlaan ingaan. T.o. Nr 3 het speeltuintje ingaan. Daar doorlopen naar de Plantage Muidergracht enz. ( niet praten over een ' bekunsttegeld' pleintje. ( raar woord voor rubberen tegels ).

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info