Door het Mariahof

Grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek, Stramproyse Heide en Mariahof

Door het Mariahof
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Stramproy

 • Startadres:

  brasserie Nieuw Vosseven
  Lochtstraat 28
  6039 RV Stramproy

 • Coördinaten:

  51°11’27” N   5°39’34” E

Deze wandelroute loopt door het grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek op de grens van Nederland en België. De route gaat o.a. door de Stramproyse Heide en het Mariahof. De Stramproyse Heide is een bosgebied met hoofdzakelijk grove den. Het Mariahof is een moerasgebied , vanuit een tweetal vogelkijkhutten heb je een prachtig uitzicht over dit moerasgebied. Je loopt loopt langs de oever van het riviertje de Abeek met twee watermolens. Op het Belgisch grondgebied De Voorste Luysmolen en op Nederlands grondgebied de Broekmolen.

Reacties op wandelingen

Werkzaamheden St. Maartensheide-de Luysen

Adrie Raaijmakers, 16-01-2020

De wandeltocht kan weer gelopen worden. De Luysen heeft een flinke verandering ondergaan, de vijvercascade voor het zuiveren van het water dat van de Abeek komt is flink uitgebreid. Verder zijn er kades aangelegd en het gebied is veel opener geworden. Geheel afgerond zijn de werkzaamheden nog niet, de diverse plaatsen ontbreken de routepaaltjes nog mogelijk dat er nog andere kleine veranderingen doorgevoerd worden.

Werkzaamheden St. Maartensheide-de Luysen

Adrie Raaijmakers, 27-09-2019

Naar aanleiding van Marja Vissers reactie gaan kijken naar de werkzaamheden. Inmiddels is het door Marja Vissers genoemde brugje ook met een hek gesloten. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een voorzuiverende vijvercascade, verlengen en herstellen van de buitendijken en opnieuw aanleggen en ophogen van wandelpaden. Hierdoor is een deel van de St. Maartensheide tijdelijk niet toegankelijk. De wandelroute blijft voorlopig gesloten.

Reactie op Marja Vissers

Adrie Raaijmakers, 22-09-2019

Marja Vissers bedankt voor het melden! Ik sluit voorlopig de wandelroute. Binnenkort ga ik kijken naar de werkzaamheden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Nieuw Vosseven

Lochtstraat 28

6039 RV Stramproy

Café Het Vosseven

Lochtstraat 26

6039 RV Stramproy

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info