Gelderwoudse Polder route

Door een stiltegebied en langs strand en plas

Gelderwoudse Polder route
 • Bron:

  Travelingo

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zoeterwoude

 • Startadres:

  boerderij 't Geertje
  Geerweg 7
  2381 LT Zoeterwoude

 • Coördinaten:

  52°5’39” N   4°30’19” E

Een intense stilte heerst in de eerste helft van deze route. Middenin de weilanden, zelfs op de verharde weg naar Benthuizen 'verstoren' slechts de vele vogels de rust. De blik is weids, 360 graden in de rondte. Erna volgt wat meer drukte langs de Zoetermeerse stedelijke bebouwing en de aangrenzende recreatiegebieden. Er passeren steeds meer dagjesmensen vanuit Zoetermeer, die hun hond uitlaten, vertier zoeken in het Prielerbos of een paar uur het strand opzoeken. Deze tweedeling is des te opvallender op een hoogtijdag in de vakantie. Na de stevige wandeling is een verfrissende duik in het water misschien een goed idee. Waarna je de dag culinair afsluit bij een van de talrijke restaurants in de buurt.

Reacties op wandelingen

Boodschappen bij de Landwinkel

Karen, 07-02-2021

Wat een prima wandeling om een frisse neus te halen. Niet spectaculair, maar het stapt lekker door over lange rechte stukken. Met een kleine omweg in Benthuizen kom je zelfs langs 2 Landwinkels (een daarvan bij de leuke geitenboerderij Geertje), mijn rugzak zat propvol lekkers toen ik bij de auto terugkwam. Prima route om al wandelend bij te praten met je gezelschap.

Routebeschrijving

Hilly offens, 10-03-2018

prachtige route, gewandeld op 9 maart 2018.,maar waren even de weg kwijt. In de 5e alinea (als je in Benthuizen bent) staat .. langs kerk door de Dorpsstraat . Deze uitlopen en op de driesprong bij ANWB paal LA (richting Boskoop). Zijstraten naar rechts negeren. Bij volgende kruising RA over fietspad richting Noord-Aa. Bij driesprong stond gaan ANWB paal, Dorpsstraat ging links af over in Geerweg die rechts geen zijstraten heeft, eerste mogelijkheid om rechtsaf te slaan is het fietspad!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderij 't Geertje

Geerweg 7

2381 LT Zoeterwoude

Restaurant Aa-Zicht

Strand 1

2725 KA Zoetermeer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info