Groene Wissel 367: Abbekerk

Noordhollandse Boerderijenpracht, route 1

Groene Wissel Abbekerk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Abbekerk

 • Startadres:

  busstation Abbekerk
  Reigerweg
  Abbekerk

 • Coördinaten:

  52°43’13” N   5°1’21” E

Bent u een liefhebber van Noordhollandse stolpboerderijen en het bijzonder uitgestrekte Noordhollandse polderlandschap en ziet u niet op tegen een wandeling die merendeels over verharde wegen gaat, dan is dit een uitgelezen wandeling voor u! De aan- en aftakkende weg van het busstation naar het dorp Abbekerk is niet zo'n fraaie, daar moet u even doorheen. Automoblisten kunnen daarom deze wandelroute beter beginnen in de buurt van het Burgemeester P. Kromplein en lopen dan naar de Dorpsstraat. Kenmerkend voor deze wandelroute zijn de tientallen Noordhollandse stolpboerderijen: oude, nieuwe, gerenoveerde en de een nog mooier dan de ander. Bijzonder is ook het Groene Kerkje van Lambertschaag. Daarna kuiert u over een drie kilometer lang schelpengruispad dwars door de polders van polder De Hooge Weere, halverwege dit pad klimt u even een uitkijktoren op. De laatste kilometers gaan over (deels rustige) asfaltwegjes door het langgerekte lintdorp De Weere. Tijdens mooie weekenddagen wordt in deze streek volop gefietst, dus stel u daar een beetje op in of ga vroeg op pad, dan valt het met die drukte wel mee.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route

Erna Terpstra, 27-04-2019

Vandaag hebben wij de wissel gelopen. Ondanks de harde wind was het een prachtige route. Wij waren met de auto en geparkeerd in de Plantsoenstraat. Naar de Dorpstraat gelopen en daar de route opgepakt, dit is aan het einde van nummer 1. Aan het eind van nummer 2 moet u lezen Na ruim 1 km op de kruising L.A. en dan door naar punt 3. Hier komt u even later een cafe tegen met heerlijke. koffie. Als je met de auto bent dan is de route 11 km.

Leuke tussendoorwandeling

Clemens Frederiks, 06-10-2013

Prettige wandeling door mooi polderlandschap en afwisselende lintbebouwing.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info