Groene Wissel 387: Aken

Aachener Wald

Groene Wissel Aken
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

 • Startadres:

  station Aachen Hbf
  Lagerhausstrasse
  Aken

 • Coördinaten:

  50°46’6” N   6°5’27” E

Vanaf de achterkant van het Hauptbahnhof wandelt u door het karakteristieke zuidelijk stadsdeel, over de Burtscheider Markt (een gezellig horecarijk pleintje) en langs het St. Johann Baptistklooster naar het groene Gillesbachtal. Daarin kuiert u over prachtige asfaltwandelpaden langs de Gillesbach naar het Aachener Wald. Door de rustigste delen daarvan komt u over leuke kronkelpaden en af en toe een struinpad: een afwisselende tocht door dit enorme woud. Na het bostraject wandelt u een flink stuk zigzaggend door fraaie, groene villawijken (met hier en daar een klein stadsbos), langs volkstuinen en wederom over de Burtscheider Markt naar het station. Niet alleen in de stad maar vooral in het woud gaat u af en toe flink aan de klim, in het woud beklimt u zelfs de 300 m hoge Koningsberg. Dus ga fit op pad en trek bergschoenen aan, van beiden zult u veel plezier hebben. Horeca is er met het stadsdeel in ruime mate en verder alleen aan het begin en einde van het bostraject. In het woud komt u regelmatig bankjes en twee houten bos(schuil)hutten tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel 387

Jacques Theunissen, 23-07-2017

Geen lang verhaal, vandaag Groene Wissel 387 Aachenerbos gelopen. Perfecte wandeling gehad, nergens fout gelopen, de tekst is geheel OK, daar is niks mis mee. Bijzondere wandeling om in deze toch drukke stad, alle groene plekjes te vinden en te bewandelen. Ik ben van Zuid-Limburg, en deze wandeling heeft mij op vele plekken gebracht waar ik nog nooit geweest ben. Ik ben niet gestart in Burtscheid/Aken maar van Parkeerplaats van Restaurant Gut Entenpful, vandaar naar de route gelopen via de knooppunten. Tevens ben ik naar het centrum van Aken gelopen voor koffie en kuchen. Een zeer geslaagde zondag gehad, mooi weer, wat nog meer. Succes met het uitzetten van Groene Wissels. Een tevreden wandelaar.

Geen doorkomen aan, route hersteld

Bart van der Schagt, 17-07-2016

Ook al vinden sommige wandelaars (en begeleidend viervoeters) het juist leuk, 100 % dichtgegroeide paden zullen de meeste wandelaars niet zo waarderen. Dus heb ik deze paden uit de route gehaald en er uitstekende alternatieve slingerpaden voor terug gevonden. De routebeschrijving is weer helemaal bij de tijd.

Reactie op René van Doorn

Bart van der Schagt, 14-07-2016

René: bedankt voor je geweldige verslag van deze hier en daar avontuurlijke tocht. Omdat niet elke wandelaar gecharmeerd zal zijn van die 100% struinstukken en ook om de gewijzigde wandelroutepaaltjes, ga ik binnenkort proberen de route wat aan te passen en de tekst overeen te laten komen met die paaltjes. Ik sluit de route niet van internet af want al struinend is deze route nog steeds goed te volgen, blijkt uit jouw verslag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info