Groene Wissel 463: Alkmaar 2

Stadswal, Parken en Kaasmarkt

Groene Wissel Alkmaar 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Alkmaar

 • Startadres:

  station Alkmaar
  Stationsweg 47
  1815 CB Alkmaar

 • Coördinaten:

  52°38’15” N   4°44’27” E

Alkmaar staat niet alleen bekend om haar beroemde Kaasmarkt en het prachtige historische Waaggebouw, maar ook om het imposante Stadhuis, de vele gezellige nauwe winkelstraatjes, pittoreske grachtjes, romantische brugjes en de legale Rossebuurt. Voordat u dit allemaal gaat zien en beleven maakt u eerst een leuke, groene wandeling over de stadswallen, langs de Molen van Piet, door het smalle Kennemerpark, het grote Park Oosterhout (met paviljoen) en het Victoriapark. Onderweg snuffelt u even aan de oude stadsrand. Het laatste deel van deze afwisselende wandeling gaat door het oude centrum langs de Kaasmarkt (met Kaasmuseum), De Waag, het Stadhuis en de Sint Laurenskerk.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtige stad!

Yolanda, 24-01-2016

Gisteren, een zonovergoten dag, deze heerlijke wandeling gelopen. Ik ben jaren geleden weleens in Alkmaar geweest maar toen hebben we niet zoveel van de stad gezien als nu. Geweldig, door pittoreske straatjes en door groen en langs het water. Een mooie, afwisselende wandeling. Wij vonden het jammer dat hij maar 8 km was en hebben geen taai stuk kunnen ontdekken, zoals in de reactie hieronder is gemeld!

Wat een prachtige route!

Aad, 13-01-2015

Afgelopen donderdag hebben wij de Groene Stads Wissels-wandeling Alkmaar gewandeld. Wat een prachtige route! Het regende weliswaar af en toe flink, maar dat deed geen afbreuk aan het plezier dat we aan de wandeling beleefden. We hadden onderweg wel pech, want toen we aan het eind van het Baanpad (in de routebeschrijving: tweede kolom vierde regel) bij het Noordhollandskanaal kwamen, konden wij niet verder doordat de weg opengebroken was. We hadden de indruk dat het langdurige werkzaamheden waren, waardoor ook toekomstige wandelaars er mee te maken zouden kunnen krijgen. We wisten uit de routebeschrijving dat we bij de Oudegracht (tweede kolom negende regel) moesten zien te komen. Door vragen lukte ons dat en konden we de wandeling voortzetten. Ondanks de omweg die we moesten maken, zien we terug op een zeer geslaagde wandeldag.

Alkmaar op een verdwaalde zondagmiddag

René van Doorn, 03-02-2014

Gisteren op een verdwaalde zondagmiddag deze korte stadswissel gelopen. Een hernieuwde kennismaking met Alkmaar met zijn zeer aantrekkelijke stadscentrum, waar de schrijver je op onnavolgbare wijze doorheen laat slingeren. Stadswallen en parken zorgen voor een leuk groen accent. De taaie passage tussen Kennemerpark en Oosterhout namen we graag op de koop toe!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Wijkboerderij Alkmaar

Vondelstraat 31

1813 AA Alkmaar

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info