Groene Wissel 554: Almelo de Riet

Weezebeek en Nijreesbos

Groene Wissel Almelo de Riet
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Almelo

 • Startadres:

  station Almelo de Riet
  Annemoonstraat 5
  7601 CV Almelo

 • Coördinaten:

  52°20’33” N   6°40’0” E

Na het station wandelt u vrij vlot de stadsrand uit en kuiert over een pad langs de Weezebeek. Daarna maakt u een leuke boswandeling door het Nijreesbos, onderdeel van het enorme landgoed Huize Almelo. Op het keerpunt van de wandeling komt u rakelings langs Caf Restaurant Liedenbaum. Door weer een leuk stukje bos, langs een kerk midden in het bos (Kerk der Zevende-dags Adventisten) en over een fietspad langs het spoor wandelt u weer naar de stadsrand. Na een pad langs sportvelden bent u vlot bij het station, waar ook Cafetaria Frietstation is. Kortom: een leuke, korte afwisselende wandeling waar Almeloers niet ver voor de deur uit hoeven.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Marieke Wolters

Bart van der Schagt, 21-09-2018

Bedankt voor het melden dat je niet meer langs de Weezebeek kunt wandelen. Ik ga ermee aan de slag!

Niet langs weezebeek

Marieke Wolters, 21-09-2018

wandeling in september 2018 gelopen. Direct in het begin krijg je in de beschrijving de optie om langs de Weezebeek te lopen. Dit graspad is echter helemaal afgesloten dus je hebt geen andere keuze dan om te lopen.

Almelo De Riet: rondje Nijreesbos

René van Doorn, 23-12-2016

Begin van dit jaar liepen wij de aardige stadswissel door Almelo. Prominent in beeld komt tijdens deze stadswandeling het fraaie Huis Almelo, gelegen tegen het centrum van de stad in een forse, parkachtige enclave. De imposante, geheel omgrachte havezathe is particulier bezit en bewoond; derhalve zijn huis en park niet voor publiek opengesteld. De buitengebieden van de havezathe omvatten diverse bos- en landbouwgronden. Zoals het aan de ZO-rand van de stad gelegen grote Nijreesbos, waar wandelaars en honden (mits aangelijnd) wel welkom zijn. En door dit stille, ruige bosgebied slingert wandelroute GW554, die ik eergisteren met onze honden liep. Het bos bestaat overwegend uit naaldbomen en er wordt zo te zien veel aan de natuur overgelaten. Lekker ruig bos met af en toe aantrekkelijk smalle paden. De bomen maken af en toe plaats voor weilanden, akkers en boerderijen met voor het landgoed kenmerkende rood/gele luiken, die het gebied deels een meer open karakter geven. Over het weer kunnen we kort zijn: koud en grijs; met een gure wind, die in het bos gelukkig grotendeels wegviel. Dat er toch wel enig bosonderhoud plaatsvindt merk je als je het bos dezer dagen verlaat. Stammen en hoog opgestapelde takken van omgehakte bomen belemmeren momenteel de doorgang en maken omtrekkend struinen noodzakelijk. Onze honden vinden dat overigens fantastisch! In het begin van de route is het kort warmlopen door tuinwijk De Riet met zijn vooroorlogse, kleinere (textiel)arbeiderswoningen. Al snel loop je over een graspad langs de Weezebeek. Aan de overkant van deze afwateringsbeek wordt een nieuw woonwijkje uit de grond gestampt en dat vrolijkt dit parcours niet echt op. Het hek aan het eind van het pad - de routemaker waarschuwt er al voor - is met behulp van twee degelijke hangsloten afgesloten. Voor tweevoeters zeker geen onneembare hindernis; viervoeters moeten worden overgetild. Maar onze meisjes hebben intussen al heel wat hordes als hekjes, overstapjes en veeroosters met hulp van hun baasje moeten nemen. De routemaker houdt de uitloop kort: langs schapenweiden, over de hier duidelijk aantrekkelijker ogende Weezebeek, langs wat sportvelden en door een piepklein stukje bebouwing komt het station weer in zicht. De beschrijving van dit vrij korte maar aangename rondje Nijreesbos is weer als vanouds volstrekt helder!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria Frietstation

Anemoonstraat 1

7601 CV Almelo

Restaurant Liedenbaum

Tusveld 95

7627 NW Bornerbroek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info