Groene Wissel 440: Almere-Poort

Het Pampushout

Groene Wissel Almere-Poort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Almere

 • Startadres:

  station Almere Poort
  Spoorbaanpad
  Almere

 • Coördinaten:

  52°20’33” N   5°9’8” E

Na wat asfalt door een in aanbouw zijnde woonwijk met kantorenpark wandelt u over de IJmeerdijk (met een prachtig uitzicht over het IJmeer) naar het fraaie bosgebied Pampushout. Daarin maakt u een afwisselende wandeling over vele grassige boslanen, grasbanen langs met riet omzoomde vaarten en langs akkerranden (met in een akker een scheepskerkhof en een windmolenparkje). De terugweg naar het station gaat over een bijna twee kilometer lang fietspad met de mogelijkheid daar naar eigen inzicht grotendeels over de grasbanen en -paden langs een ('s zomers bloemrijke) spoortalud te struinen. Het Pampushoutbos is aangelegd op de vette klei van de voormalige Zuiderzeebodem. Tijdens of na een natte periode kan het daardoor op sommige plekken behoorlijk glibberig zijn: draag dan wandelschoenen met een diepe profielzool en maak deze na afloop gelijk schoon, anders moet u de hard geworden klei tussen de profielgroeven uitbikken. Onderweg is er alleen in het begin horeca, die van een watersportcentrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Nieuwe paden in Pampushout(bos)

Bart van der Schagt, 03-08-2017

Vanwege het verdwijnen van enkele moeilijk begaanbare paden en de aanleg van nieuwe heeft deze route een revisie ondergaan. De routebeschrijving is weer helemaal bij de tijd.

Leuke tocht langs het IJmeer

Frank van der Meer, 07-12-2013

De dag na de heftige Sinterklaas-storm van 5 december laat ik me voortblazen langs het IJmeer op deze aardige Groene Wissel. Als de wolken breken, spelen gloedvolle zonnestralen met het weidse water. Toch een beetje underdressed snelwandel ik langs de dijk naar het beschutte Pampushout, nieuw bos bij Almere. Twee hertjes schieten het hout in. Leuke korte wandeling als je de eerste en de twee laatste kilometer door de vingers ziet. Verslagje en foto's kijken? Ga naar Frankwandelt.nl/pampushout

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info