Groene Wissel 246: Alphen aan den Rijn

Het Groene Hart

Groene Wissel Alphen aan den Rijn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Alphen a/d Rijn

 • Startadres:

  station Alphen a/d Rijn
  Stationsplein 8
  2405 BK Alphen aan den Rijn

 • Coördinaten:

  52°7’29” N   4°39’25” E

Deze wandeling kan i.v.m. het vogelbroedseizoen niet worden gemaakt van 15 maart t/m 15 juni. Na het gezellige centrum en een stukje langs de Oude Rijn wandelt u langs het oude raadhuis en door park Rijnzate de stad uit en het Groene Hart in. Over het Weteringpad, de prachtige Kruiskade en over een dijkje door boerenland wandelt u langs de Rietveldse molen naar Klein Giethoorn; een fraai gelegen rustpunt met terrasje aan het water. Na een taaie anderhalve kilometer asfalt door de Boskoopse boomkwekerijen kuiert u over de Spijkerboorse kade en over graswegen door weilanden en daarna over graspaden langs de bebouwing weer naar het station. Groene Hartpad-wandelaars zullen regelmatig bekende stukken tegenkomen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prima Wandeling

Eric Claasen, 11-08-2019

Leuk wandelingetje voor een verloren uurtje op een zondagmiddagje. Altijd weer leuk om te zien hoe je in de drukke randstad verrast kan worden door leuke wandelingen die op plekken komen waar je met de fiets of auto nu eens niet kunt komen. Het Bospark is iets anders dan de omschrijving (of wij hebben de y splitsing gemist) en bij de uitgang van het parkje is een flink bouwproject gaande. Tot aan het zebrapad moet je even je fantasie (of GPS track) gebruiken; dan komt het zeker goed.

Reactie op Wan

Bart van der Schagt, 16-01-2018

Bedankt voor je opmerkzaamheid!

Jaartal

Wan de Laar, 16-01-2018

Nu ook nog het goede jaartal bij de nieuwe versie. Blijft overigens een leuke wandeling in het Groene Hart dat die naam allang niet meer verdient.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info