Groene Wissel 246: Alphen aan den Rijn

Het Groene Hart

Groene Wissel Alphen aan den Rijn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Alphen a/d Rijn

 • Startadres:

  station Alphen a/d Rijn
  Stationsplein 8
  2405 BK Alphen aan den Rijn

 • Coördinaten:

  52°7’29” N   4°39’25” E

Deze wandeling kan i.v.m. het vogelbroedseizoen niet worden gemaakt van 15 maart t/m 15 juni. Na het gezellige centrum en een stukje langs de Oude Rijn wandelt u langs het oude raadhuis en door park Rijnzate Alphen uit en het Groene Hart in. Over het Weteringpad, de prachtige Kruiskade en over een dijkje door boerenland wandelt u langs de Rietveldse molen naar Klein Giethoorn, een fraai gelegen rustpunt met terrasje aan het water. Na een taaie anderhalve kilometer asfalt door de Boskoopse boomkwekerijen kuiert u over de Spijkerboorse Kade en over graswegen door weilanden en daarna over graspaden langs de bebouwing weer naar het station. Groene Hartpad-wandelaars zullen regelmatig bekende stukken tegenkomen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Edwin Faasen, 29-09-2019

Gisteren deze wandeling gelopen met een groepje. Het weer was redelijk. Heel af en toe een buitje. Voordat we begonnen hadden we al een bui. Leuk is om bij het station binnen te lopen bij de Stations Huiskamer. We hebben er even gezeten voor een bakje koffie. Eerst gaat de wandeling even door het centrum. Leuk langs de de Oude Rijn te lopen. Aan de rand van het Bospark stonden er hekken. Er wordt daar gebouwd. Even kwam ik er niet uit, maar met de GPS lukt het uiteindelijk wel. Het leukste vind ik de smalle voetpaden, vooral de met houtsnippers bedekte paden. Later hebben we nog een regenboog gezien. De Rietvelds Molen draaide volop. Helaas is op de zaterdag na 1 september Klein Giethoorn niet open. Op de Burgemeester Smitweg stond een bordje met Theetuin 't Woutje. Om toch nog iets te nuttigen zijn we daar naartoe gelopen, al wisten nog niet hoe ver het was. Uiteindelijk was het 1,5 km. Bij de Theetuin was het wel druk vanwege een feest. Toch hebben we binnen kunnen zitten om koffie of thee te nuttigen met een gebakje. Vooral de worteltjestaart was erg lekker. Als het lekker weer is kan je ook buiten zitten. Erg leuke, misschien wat rommelige locatie. Personeel is vriendelijk en de bediening uitstekend. Uiteindelijk was de wandeling 17 km i.p v 14 km, maar was goed te doen. Hele mooie wandeling dus

Prima Wandeling

Eric Claasen, 11-08-2019

Leuk wandelingetje voor een verloren uurtje op een zondagmiddagje. Altijd weer leuk om te zien hoe je in de drukke randstad verrast kan worden door leuke wandelingen die op plekken komen waar je met de fiets of auto nu eens niet kunt komen. Het Bospark is iets anders dan de omschrijving (of wij hebben de y splitsing gemist) en bij de uitgang van het parkje is een flink bouwproject gaande. Tot aan het zebrapad moet je even je fantasie (of GPS track) gebruiken; dan komt het zeker goed.

Reactie op Wan

Bart van der Schagt, 16-01-2018

Bedankt voor je opmerkzaamheid!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Carla's Lunch en Diner

Raadhuisstraat 285

2406 AE Alphen aan den Rijn

Grandcafe De Zaak

Rijnplein 17

2405 CE Alphen aan den Rijn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info