Groene Wissel 430: Alphen (NB)

Chaamse Bossen en Alphense Bergen

Groene Wissel Alphen (NB)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Alphen

 • Startadres:

  bushalte Willibrordplein, Alphen (NB)
  Raadhuisstraat
  Alphen (NB)

 • Coördinaten:

  51°28’59” N   4°57’20” E

Na een enkele landweg en een rustig binnendoorwegje door het aan monumentale-boerderijen rijke buurtschap Alphen-Oosterwijk, gaat u een flinke boswandeling maken. Eerst door bosgebied Het Zand met een grote recreatieplas (kan soms wat druk zijn) en daarna door de stille Chaamse Bossen. De rest van de wandeling kuiert u door bosgebied de Alphense Bergen. De vroegere stuifzanden en heidevelden zijn nog goed herkenbaar in dit golvende terrein waarin korstmossen als rendiermos en heidelucifer voorkomen. Ook groeit hier nog heel wat struikheide, waardoor aardig wat paden van deze route in augustus-september mooi paars omzoomd zijn. Op die van Alphen na is er onderweg geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi, in eigen achtertuin

Sabine van der Linden, 04-08-2014

Om mooi te wandelen hoef je helemaal niet ver, dat bleek vandaag wel weer bij het wandelen van deze Groene Wissel. Prachtige route, heel afwisselend en makkelijk te volgen met behulp van knooppunten en de routebeschrijving. Soms waren de grassige bospaden wel erg grassig, maar we hebben er zeker van genoten. Net een paar weken te vroeg om de heide in volle glorie te zien helaas :) Bedankt!

Echt heel mooi

JWK, 06-02-2014

Afgelopen zondag hebben wij de groene wissel in Alphen NB gelopen. Het weer werkte uiteraard fantastisch mee en de wandeling was echt heel mooi. We hebben volop genoten. De verschillende bossen, het landelijke deel, een veelzijdige wandeling. Alles staat goed omschreven verder dus dat leverde geen probleem op.

Stukje historie

L de Rooij, 21-10-2013

Fraaie wandeling, gelopen oktober 2013 en daardoor genoten van een walhalla aan paddenstoelen. Tip: vlak voor punt 4 duikt de route het bos weer in. Als je dan echter 750 meter extra rechtuit loopt, kom je langs een monumentje van de fusilladeplaats. Doen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info