Groene Wissel 254: Amsterdam-Zuid

Amsterdamse Bos

Groene Wissel Amsterdam-Zuid
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Amsterdam-Zuid

 • Startadres:

  station Amsterdam Zuid
  Zuidplein 10
  1077XV Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°20’18” N   4°52’27” E

Binnen een kwartier wandelt u al door smalle parken naar het Amsterdamse Bos en daar gaat u eerst door een rustig deel een fraaie wandeling maken langs de open oeverlanden van het Nieuwe Meer. Na kinder- en horecaboerderij Meerzicht gaat deze tocht langs singels, over vele romantische brugjes en een heuvel door het prachtige middendeel van het Amsterdamse Bos. Door de groenstroken langs de Kalfjeslaan (met een slingerend bospaadje), het Amstel- en Beatrixpark wandelt u langs het RAI-complex en het imposante WTC-gebouw weer naar het station. Langs de oeverlanden van het Nieuwe Meer mogen geen honden mee!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Beatrixpark

Bart van der Schagt, 21-03-2015

Het deel door het Beatrixpark is weer te volgen!

Leuke wandeling

WinnyH, 21-03-2015

Afgelopen vrijdag deze wandeling gelopen. Zelfs mooi met bewolking. Alleen jammer dat er hondenbezitters zijn die de borden 'verboden voor honden' bij Polder Meerzicht negeren. Pas op bij Gasuniepaaltje W-534-01! Niet het zandpad inlopen maar het asfaltpad (met bord Boerenwandeling) bij het hogere paaltje met hetzelfde nummer 10 meter verder. Lekkere pannenkoeken bij Boerderij Meerzicht (punt 2). Leuk om nog een stukje door te lopen langs de Beethovenstraat en de Van Baerlestraat naar het Museumplein. [P.S. Ondanks de duidelijke beschrijving, kwam de Wandelzapp toch nog goed van pas. Handig om even je positie te kunnen checken, als je twijfelt.]

Werkzaamheden rond Beatrixpark

Bart van der Schagt, 02-08-2014

Wederom is vanwege omvangrijke bouwwerkzaamheden rond het Beatrixpark de route daar nauwelijks te volgen. Stap even daarvoor bij station RAI (je komt er onderdoor) op de trein of metro naar Amsterdam-Zuid, dat is slechts één halte. Christine, bedankt voor het melden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderij Meerzicht

Koenenkade 56

1081 KG Amsterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info