Groene Wissel 356: Anloo

Anlooërdiepje en Landgoed Ter Borgh

Groene Wissel Anloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Anloo

 • Startadres:

  bushalte Lunsenhof, Anloo
  Brinkstraat
  Anloo

 • Coördinaten:

  53°2’33” N   6°42’1” E

Misschien is dit wel de leukste Groene Wissel Drenthe-wandeling. Zij staat in ieder geval bol van de afwisseling en alle Drenthe-ingrediënten zijn erin verwerkt: het karakteristieke brinkdorp (met schitterend kerkje), het stroomdal van het Anlooërdiepje (een beekje) waar u enkele kilometers langs kuiert en het prachtige landgoed Ter Borch. Daarin wandelt u van het ene naar het andere hoogtepunt: het Pinetum (een coniferenbos met daarin maar liefst vijfhonderd! verschillende soorten coniferen, wat zult u daarvan genieten), een prachtig bosmeer, een grafheuvel en een hunebed. Rustig bijkomend van al dat genieten doet u de rest van deze stille boswandeling met op het laatst nog een leuk struinpaadje langs een akker en door een bosrand. Een landweg over de bollende Zuid Es brengt u langs het terras van de gezellige Koningsherberg weer naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi wandelen in Anloo

Eve, 26-10-2018

20/10/2018 Heerlijke wandeling op een van de laatste mooi weer dagen. Uitstekende haast té uitgebreide beschrijving met toch een kleine aantekening. Bij punt 3 wordt een groen paaltje genoemd, niet te vinden, daarom bij een geel paaltje het pad ingelopen en dat bleek goed. Die eik op dat heuveltje staat echt wel verder weg. Dank voor deze mooie tocht .

Schoonheid van dit stukje Drenthe

Frank K, 30-05-2018

28-5-18. Bijna te warm, dus kalm aan gedaan, waardoor de schoonheid van dit stukje Drenthe des te beter binnenkwam. In het Pinetum, waar ik helemaal alleen was met een zware, zoete geur, ben ik een uurtje blijven zitten. Dank voor het uitzetten van deze wandeling.

Schitterend: voor herhaling vatbaar!

Frank van der Meer, 25-05-2018

Voor de derde keer maakte ik deze Groene Wissel. En ook de derde keer vond ik hem weer prachtig! Elke keer is hij weer anders. Nu stonden de vele rododendrons uitbundig in bloei. Evenals het betoverende beekdal van het Anlooërdiepje. Je start en eindigt bij het schattigste kerkje van Nederland: de Magnuskerk in Anloo. Kijk voor een verslag met foto en filmpje op Frankwandelt.nl/anloo

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Popken Hollander

Brinkstraat 7

9467 PD Anloo

De Koningsherberg

Brinkstraat 2

9467 PE Anloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info