Groene Wissel 356: Anloo

Anlooërdiepje en Landgoed Ter Borgh

Groene Wissel Anloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Anloo

 • Startadres:

  bushalte Lunsenhof, Anloo
  Brinkstraat
  Anloo

 • Coördinaten:

  53°2’33” N   6°42’1” E

Misschien is dit wel de leukste Groene Wissel Drenthe-wandeling. Zij staat in ieder geval bol van de afwisseling en alle Drenthe-ingrediënten zijn erin verwerkt: het karakteristieke brinkdorp (met schitterend kerkje), het stroomdal van het Anlooërdiepje (een beekje) waar u enkele kilometers langs kuiert en het prachtige landgoed Ter Borch. Daarin wandelt u van het ene naar het andere hoogtepunt: het Pinetum (een coniferenbos met daarin maar liefst vijfhonderd! verschillende soorten coniferen, wat zult u daarvan genieten), een prachtig bosmeer, een grafheuvel en een hunebed. Rustig bijkomend van al dat genieten doet u de rest van deze stille boswandeling met op het laatst nog een leuk struinpaadje langs een akker en door een bosrand. Een landweg over de bollende Zuid Es brengt u langs het terras van de gezellige Koningsherberg weer naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 17-02-2019

N.a.v. de reacties hieronder is de routebeschrijving bijgewerkt.

Reactie op Toke Stevens

Bart van der Schagt, 17-02-2019

Bedankt voor de verbetersuggesties, ik ga ermee aan de slag!

Groene Wissel Anloo

Toke Stevens, 17-02-2019

Op een heerlijke lenteachtige, zonnige zondag de Groene Wissel Drenthe wandeling gelopen. Compliment voor de samensteller, de beschrijving van de wandeling is duidelijk, al heb ik soms wel even geaarzeld of moeten zoeken. Desalniettemin echt genoten van de wandeling en de prachtige omgeving. Misschien heeft u iets aan de tips om de beschrijving van de wandeling nog meer te verhelderen: Bij punt 2 staat: 'langs de rododendronstruiken LA' ; rechts af mag niet, dat is privé terrein. Voorstel: 'Linkerbocht / wegwijzer volgen richting Pinetum hunebed (zie foto) Ook bij punt 2: 'Op de 2e kruising (met geel) LA, u ziet het hunebed al' Er was geen geel bordje te bekennen, volgens mij volstaat: 'LA, u ziet het hunebed al'. Nog een tip bij punt 2: Ergens staat tussen haakjes vermeld (36L 37 R) Tijdens het lezen van de routebeschrijving was dit voor mij raadselachtig. Toen ik bij het punt aangekomen was zag ik echter twee witte stenen, engszins verborgen tussen het gras in de bermen links en rechts. Daarop stonden de getallen 36 en 37. De 37 was duidelijk zichtbaar, maar de 36 niet. Zie foto's. Ook verderop nog van deze onduidelijke stenen tegengekomen. Bij punt drie staat beschreven: 'na 30 meter LA (groen)' Nergens een groen bordje te bekennen, wel een geel paaltje. Zou 'groen' misschien 'geel' moeten zijn?? Aan het eind van punt drie heb ik moeten zoeken. : 'Na 200 meter op het 1e pad LA.'. Twee keer heb ik heen en weer gelopen om te zien of ik toch een pad gemist zou hebben. Maar het hele gebied is omgeven door gaas. Het eerste pad LA is zeker 500 meter verderop met een duidelijke verwijzing (vervolg wandelroute) en gaat over een wildrooster. (Zie foto) Dit pad heb ik gevolgd en kwam uiteindelijk weer helemaal goed uit. Bij punt vier was het inderdaad een vage, grassige bosweg, maar het struinpaadje evenwijdig aan het akkerland was gelukkig wel duidelijk als 'pad' herkenbaar.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Popken Hollander

Brinkstraat 7

9467 PD Anloo

De Koningsherberg

Brinkstraat 2

9467 PE Anloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info