Groene Wissel 250: Apeldoorn

Kroondomein Het Loo

Groene Wissel Apeldoorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  station Apeldoorn
  Stationsplein 8
  7311 NX Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°12’35” N   5°58’6” E

Een Koninklijke wandeling. U gaat namelijk een schitterende rondwandeling maken door het unieke en prachtige Paleispark van Kroondomein Het Loo (parkachtig is het hier allerminst; dit park is onderdeel van de uitgestrekte Veluwse bossen). Dat doet u pas na de bijna drie kilometer lange wandeling door het gezellige centrum van Apeldoorn en over de prachtige, lommerrijke Koning Lodewijklaan. Onderweg komt u langs het oude Raadhuis en het gedenkmonument 30 april 2009, u weet vast nog wel wat daar toen gebeurde. Aan het einde wandelt u langs Paleis Het Loo. Deze wandeling eindigt NIET op het station; om u een flink stuk bebouwing te besparen stapt u in de directe omgeving van Het Loo op de bus naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route rond Paleis het Loo aangepast

Bart van der Schagt, 17-03-2018

Tot 2021 staat Paleis Het Loo in de steigers. De wandelpaden en toegangslanen zijn steeds in verschillende periodes gedurende langere tijd afgesloten voor wandelaars. De route is zodanig aangepast dat u daar geen hinder van zult ondervinden.

Aanvullende informatie

Ineke de Coster, 14-11-2017

op 11-11-2017 deze wandeling gelopen vanaf het Loo( gratis geparkeerd in de buurt). Prachtig weer, prachtige kleuren in de natuur. Naast de tekst vermeldingen ook nog een kerkhof voor o.a. paarden gezien compleet met grafstenen met inscriptie. Wat we fout hebben gelopen was onze eigen schuld; lezen blijft moeilijk; DIRECT na de parkingang LA laat weinig aan twijfel over.... De betaalautomaat werkt alleen op contant en gepast geld en de entree is verhoogd naar ? 2,= p. persoon.

Paleis Het Loo

Giny maassen, 20-04-2016

Wandeling gelopen op 20-04-2016. Het was prachtig weer om te wandelen. De route is prima, vooral het gebied met alle sprengen is erg mooi. We hebben erg genoten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Prins Hendrik Garage

Amersfoortseweg

7313 AA Apeldoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info