Groene Wissel 250: Apeldoorn 1

Kroondomein Het Loo

Groene Wissel Apeldoorn 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  station Apeldoorn
  Stationsplein 8
  7311 NX Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°12’35” N   5°58’6” E

Een Koninklijke wandeling. U gaat namelijk een schitterende rondwandeling maken door het unieke en prachtige Paleispark van Kroondomein Het Loo (parkachtig is het hier allerminst, dit park is onderdeel van de uitgestrekte Veluwse bossen). Dat doet u pas na de bijna drie kilometer lange wandeling door het gezellige centrum van Apeldoorn en over de prachtige, lommerrijke Koning Lodewijklaan. Onderweg komt u langs het oude Raadhuis en het gedenkmonument 30 april 2009, u weet vast nog wel wat daar toen gebeurde. Aan het einde wandelt u langs Paleis Het Loo. Deze wandeling eindigt NIET op het station: om u een flink stuk bebouwing te besparen stapt u in de directe omgeving van Het Loo op de bus naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel Apeldoorn

Hans Soer, 17-05-2020

Bart , je hebt volkomen gelijk. De extra gelopen kilometers zoals Eva aangeeft, snap ik wel. Als je bij de andere kleinere parkeerplaats verderop aan de Amersfoortse weg de route oppikt, dan loop je op de witte route ca 2 km meer. Dus voor deze en de drie andere routes starten bij de toegang naar het park op de GROTE parkeerplaats bij de receptie van paleis Het Loo. Als inwoners van Apeldoorn lopen wij regelmatig door dit prachtige park. Echt een aanrader. Voor het wandelpark, ook in deze Coronatijd toegankelijk, moet een bedrag van EUR. 2,00 worden betaald. Alleen pinnen is mogelijk. Als de automaat niet werkt meld u dat bij de receptie. De witte route vinden wij het minst aantrekkelijk omdat deze route voor het overgrote deel langs de omheining van het park loopt. Wij adviseren aan wandelaars de rode of blauwe route of een combinatie daarvan te kiezen. Je ziet dan het overgrote deel van de bezienswaardigheden uit de tijd dat het paleis nog bewoond werd door Koningin Wilhelmina .

Reactie op Eva Buursema

Bart van der Schagt, 12-11-2019

'Bij de beschreven route blijkt dat men op hetzelfde punt uitkomt als waar men start'. Dat staat nergens in de tekst en ook niet op het kaartje. De route eindigt bij een bushalte bij Paleis Het Loo, daar neem je de bus naar het station. Staat ook heel duidelijk aan het einde van de routebeschrijving. Vanaf de parkeerplaats waar de witte paaltjesroute eindigt is die bushalte een paar minuten lopen. Op het kaartje kijkend wijst dat vanzelf...

Groene wissel apeldoorn

Eva Buursema, 12-11-2019

Gisteren hebben wij de wandeling groene wissel gelopen in apeldoorn. In de uitgeprinte versie stond de beschreven wandeling en werd ook vermeld dat er een witte paaltjes route was. Bij de beschreven route blijkt dat men op hetzelfde punt uitkomt als waar men start. Dat is natuurlijk makkelijk. Echter bij de witte paaltjes route staat niet vermeld dat men op een ander punt uitkomt, dan waar men begint. Dat betekent dan ook dat men zeker nog 2 km. moet lopen om weer bij de parkeerplaats te komen, en bij een bushalte. Wellicht goed om dat ook te vermelden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Prins Hendrik Garage

Amersfoortseweg

7313 AA Apeldoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info