Groene Wissel 250: Apeldoorn

Kroondomein Het Loo

Groene Wissel Apeldoorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  station Apeldoorn
  Stationsplein 8
  7311 NX Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°12’35” N   5°58’6” E

Een Koninklijke wandeling. U gaat namelijk een schitterende rondwandeling maken door het unieke en prachtige Paleispark van Kroondomein Het Loo (parkachtig is het hier allerminst; dit park is onderdeel van de uitgestrekte Veluwse bossen). Dat doet u pas na de bijna drie kilometer lange wandeling door het gezellige centrum van Apeldoorn en over de prachtige, lommerrijke Koning Lodewijklaan. Onderweg komt u langs het oude Raadhuis en het gedenkmonument 30 april 2009, u weet vast nog wel wat daar toen gebeurde. Aan het einde wandelt u langs Paleis Het Loo. Deze wandeling eindigt NIET op het station; om u een flink stuk bebouwing te besparen stapt u in de directe omgeving van Het Loo op de bus naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Eva Buursema

Bart van der Schagt, 12-11-2019

'Bij de beschreven route blijkt dat men op hetzelfde punt uitkomt als waar men start'. Dat staat nergens in de tekst en ook niet op het kaartje. De route eindigt bij een bushalte bij Paleis Het Loo, daar neem je de bus naar het station. Staat ook heel duidelijk aan het einde van de routebeschrijving. Vanaf de parkeerplaats waar de witte paaltjesroute eindigt is die bushalte een paar minuten lopen. Op het kaartje kijkend wijst dat vanzelf...

Groene wissel apeldoorn

Eva Buursema, 12-11-2019

Gisteren hebben wij de wandeling groene wissel gelopen in apeldoorn. In de uitgeprinte versie stond de beschreven wandeling en werd ook vermeld dat er een witte paaltjes route was. Bij de beschreven route blijkt dat men op hetzelfde punt uitkomt als waar men start. Dat is natuurlijk makkelijk. Echter bij de witte paaltjes route staat niet vermeld dat men op een ander punt uitkomt, dan waar men begint. Dat betekent dan ook dat men zeker nog 2 km. moet lopen om weer bij de parkeerplaats te komen, en bij een bushalte. Wellicht goed om dat ook te vermelden.

Route rond Paleis het Loo aangepast

Bart van der Schagt, 17-03-2018

Tot 2021 staat Paleis Het Loo in de steigers. De wandelpaden en toegangslanen zijn steeds in verschillende periodes gedurende langere tijd afgesloten voor wandelaars. De route is zodanig aangepast dat u daar geen hinder van zult ondervinden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Prins Hendrik Garage

Amersfoortseweg

7313 AA Apeldoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info