Groene Wissel 377: Appelscha

Drents-Friese Wold

Groene Wissel Appelscha
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Appelscha

 • Startadres:

  bushalte Smidslaantje, Appelscha
  Vaart Z.Z.
  Appelscha

 • Coördinaten:

  52°57’17” N   6°21’18” E

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt een bijzonder gebied: Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland, bestaande uit ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en fraaie beekdalgraslanden. Door die bossen en over die heide en zandverstuivingen gaat u een prachtige wandeling maken. De bushalte (het startpunt) ligt aan de noordkant van Appelscha, het Nationaal Park echter aan de zuidkant; zowel op de heen- als terugweg moet u dus een stuk door de bebouwing, samen 1½ km. Tijdens de vakantieseizoenen kan het in de directe omgeving van Appelscha wat drukjes zijn, want daar liggen enkele campings en recreatiecentra.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie Drents-Friese Wold

Kees en Elly Schout, 23-11-2017

Kleine correctie: Voor 'Afgelopen maandag' leest u 'Maandag 30 oktober'. Ons fotoverslag vindt u op: http://photocws.jalbum.net en kiest u Appelscha Drents-Friese Wold

Mooie Drents-Friese Wold

Kees en Elly, 22-11-2017

Afgelopen maandag hebben we het mooie Drents-Friese Wold doorkruist aan de hand van deze geweldige Groene Wissel. Herfst, dus veel met bladeren bedekte paden. Je raadt het misschien al...we moesten hier en daar flink op de grond krabben om te zien of we wel op het volgens de beschrijving juiste soort pad liepen. Maar ja, dat is inherent aan de herfst, en ook wel een beetje spannend...

Mooi Appelscha

Ellen, 04-06-2017

Vandaag, zondag 4 juni, deze mooie route gelopen. Inderdaad veel mountainbikers onderweg. Sowieso erg druk in het dorp vanwege Pinksteren. Een paar km's verderop in de bossen was het weer prettig rustig. Redelijk wat paden met mul zand, maar dat is goed voor de beenspieren! Prachtige wandeling gemaakt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Bosberg

Bosberg 3

8426 GJ Appelscha

Eethuis Aekingerzand

Canada 3

8424 SR Elsloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info