Groene Wissel 65: Arnemuiden 1

Veerse Meer en Veere

Groene Wissel Arnemuiden 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Arnemuiden

 • Startadres:

  station Arnemuiden
  Molenweg 30
  4341 AT Arnemuiden

 • Coördinaten:

  51°30’1” N   3°40’3” E

Het historische vestingstadje Veere is het doel van deze wandeling door het uitgestrekte Zeeuwse akkerlandschap. Door Arnemuiden (hoort u de klokken al?), langs akkerland, over een hoge dijk en langs het Veerse Meer wandelt u via de sluizen van Veere dat prachtige stadje in. U zult genieten van het gezellige historische centrum en de Stenen Beer: een 'holle' muur tussen de vesting en de zeedijk. Over doorgaans rustige asfaltwegjes en via het pittoreske buurtschap Kleverskerke wandelt u door open landschap weer naar het station. Bedenkt dat in dit strakke landschap paden, dijken en wegen vaak recht en lang zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi langs Veerse Meer

Gerard, 05-09-2020

Mooie wandeling, mooier dan ik had verwacht op basis van de reacties, prachtig lang stuk langs Veerse meer en Veere zelf is ook de moeite waard. Mooie omgeving verder. Paar opmerkingen: het paadje met de tegels en op de dijk einde onderdeel 1 was nu zelfs met gps en routebeschrijving niet te vinden. Beschrijving bij 2 met witrode paaltjes klopt wel (1e paar is nog voor de zijweg) maar beter is het pad 50 meter verder te gebruiken die de gemarkeerde route ook gebruikt. Komt ook bij het water en dan hoef je niet door de struiken. Pad was ook niet drassig daarna. Na Veere heb ik overigens het Middelburg-Veerse jaagpad langs het kanaal genomen, lang graspad dus geen asfalt en in Middelburg kun je goed eten, ligt ook aan dezelfde spoorlijn als Arnemuiden.

Veere

Olav, 01-01-2017

Een echte Zeeuwse wandeling met lange rechte stukken. Ideaal is dat je net over de helft door Veere komt met vele leuke horecagelegenheden. Ook in de winter.

Reactie op Hans BuitendijkHans Buitendijk

Bart van der Schagt, 26-05-2016

Hans bedankt voor je reactie. Mochten meerdere wandelaars moeite hebben met dat hoge gras, dan kunnen ze inderdaad dat naastliggende fietspad volgen. Het wijst daar allemaal vanzelf.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info