Groene Wissel 65: Arnemuiden

Veerse Meer en Veere

Groene Wissel Arnemuiden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Arnemuiden

 • Startadres:

  station Arnemuiden
  Molenweg 30
  4341 AT Arnemuiden

 • Coördinaten:

  51°30’1” N   3°40’3” E

Het historische vestingstadje Veere is het doel van deze wandeling door het uitgestrekte Zeeuwse akkerlandschap. Door Arnemuiden (hoort u de klokken al?), langs akkerland, over een hoge dijk en langs het Veerse Meer wandelt u via de sluizen van Veere dat prachtige stadje in. U zult genieten van het gezellige historische centrum en de Stenen Beer; een “holle” muur tussen de vesting en de zeedijk. Over doorgaans rustige asfaltwegjes en via het pittoreske buurtschap Kleverskerke wandelt u door open landschap weer naar het station. Bedenkt dat in dit strakke landschap paden, dijken en wegen vaak recht en lang zijn…

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Veere

Olav, 01-01-2017

Een echte Zeeuwse wandeling met lange rechte stukken. Ideaal is dat je net over de helft door Veere komt met vele leuke horecagelegenheden. Ook in de winter.

Reactie op Hans BuitendijkHans Buitendijk

Bart van der Schagt, 26-05-2016

Hans bedankt voor je reactie. Mochten meerdere wandelaars moeite hebben met dat hoge gras, dan kunnen ze inderdaad dat naastliggende fietspad volgen. Het wijst daar allemaal vanzelf.

Treinwissel Arnemuiden

Hans Buitendijk, 25-05-2016

Op het 2e deel van de dijk (laatste deel punt 1) stond het onkruid wel heel erg hoog (boven de knie) en was het niet goed duidelijk waar je het prikkeldraad over moest terug naar het fietspad. Op het fietspad blijven is het eventuele alternatief. 2km na het begin van punt 2 is men nu (rechts) bezig met de aanleg van 'Harbour Village'. Voorbij dit park direct na de rood/witte paaltjes RA langs de rand van het bos (en het park) naar het water lopen. Aan het eind van punt 2 moet 'trapje' uit de tekst verwijderd worden. Dit trapje is een alternatief voor het 'even doorlopen en scherp LA naar beneden richting vestingsgracht (waarbij je onderaan het trapje komt)'

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info