Groene Wissel 264: Arnhem Zuid

Uiterwaardenpark Meinerswijk

Groene Wissel Arnhem Zuid
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem Zuid
  Metamorfosenallee 75
  6843 TZ Arnhem

 • Coördinaten:

  51°57’17” N   5°51’7” E

Uitzonderingen bevestigen de regel: dit is geen rondwandeling! Deels over onverharde paden loopt deze route van station Arnhem-Zuid naar station Arnhem Centraal. Na een graspad langs de groenstroken van Arnhem-Zuid wandelt u door een prachtig park en over Natuurwandelroute Elderveld naar pannenkoekenboerderij De Steenen Camer. Vandaar maakt u een prachtige tocht door Uiterwaardpark Meinerswijk. Vanaf 1991 wordt een groot deel van dit natuurgebied door de gemeente Arnhem als uiterwaardpark beheerd. Weilanden met sloten en prikkeldraad hebben plaatsgemaakt voor een aaneengesloten gebied met ruigtes, natte plekken en flinke 'binnenmeren'. Zwartbonte koeien zijn vervangen door gallowayrunderen en konikpaarden. Ze zijn het hele jaar buiten, houden de vegetatie kort en helpen mee te voorkomen dat het gebied dichtgroeit met bomen. Een prachtig stukje natuur dus! Na de Rijnpassage over de Nelson Mandelabrug kunt u nog even het gezellige Arnhemse centrum verkennen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Meinerswijk in de sneeuw

Steef van Keulen, 14-01-2017

Weer een prachtige Groene Wissel gelopen gisteren in een prachtig sneeuwlandschap. Een wit uiterwaardenlandschap ,met daarin o.a.donkerbruine runderen, vormde een prachtig gezicht. Ondanks een egaal besneeuwd terrein was de aangegeven route toch goed te volgen. Verrassende natuurwandeling tussen een voorstadstation en centraalstation van de stad Arnhem.

Uiterwaardenpark Meinerswijk

Theo Streng, 13-05-2015

Mooie wandeling, zeer duidelijke routebeschrijving. Vooral het gebruik van lantaarnpaalnummers was een verassing voor mij.

Arnhem-Zuid

Karla, 15-04-2015

Het wordt een zonovergoten lentedag en wij gaan ervan genieten met deze Groene Wissel. Het is een verrassende wandeling tussen de bebouwing. Van het vele groen wordt goed gebruik gemaakt, je waant je af en toe in een onbebouwd gebied. De grond bezaaid met Speenkruid. Bomen met teer lentegroen en ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekboerderij De Steenen Camer

Hannesstraatje 2 (Drielsedijk)

6843 NV Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info