Groene Wissel 256: Bad Bentheim

Bentheimer Wald

Groene Wissel Bad Bentheim
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Bad Bentheim (D)

 • Startadres:

  station Bad Bentheim
  Am Bahnhof 1
  48455 Bad Bentheim (D)

 • Coördinaten:

  52°18’35” N   7°9’30” E

In ons landje zijn ze al tientallen jaren verdwenen; de oerbosrestanten op de Veluwe ten zuiden van Apeldoorn. Natuurlijk zijn er hier en daar (vooral langs de zuidelijke Veluwezoom) best wel fraaie natuurlijk aandoende bossen te vinden, maar toch; overijverige natuurbeschermingsorganisaties houden de boel daar toch wel 'netjes' bij. Zo niet in het Bentheimer Wald. Rondom het kuuroord Bad Bentheim wandelt u langs en door een paar prachtige oerbosrestanten, compleet met wild kabbelende meanderende beekjes. U maakt eerst een korte wandeling door het park van Slot Bentheim. Na een slingerpad langs steile rotsformaties (waar het imposante slot op is gebouwd) wandelt u door het gezellige oude centrum naar de velden en bossen van het Bentheimer Wald. Tijdens het tweede deel van deze tocht wandelt u om een enorm rustgebied voor reeën, edelherten, wilde zwijnen en diverse soorten roofvogels, dus geef daar uw ogen goed de kost! Voordat u weer in de trein stapt kunt u eerst even een lekker Duits biertje pakken in het Bentheimer Hof, u komt er langs aan het einde van de wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 21-09-2018

Bedankt voor het melden van het vanuit Nederland aankomende aankomstspoor. Ga ik in de routebeschrijving aanpassen!

Fraaie route!

Dick Duineveld, 21-09-2018

Gisteren deze route gelopen. Bad Bentheim met het enorme kasteel is een fraai begin van de wandeling die je verder door mooie bosgebieden brengt. Geen wild gezien maar erg genoten van deze wandeling. De routebeschrijving is nog steeds actueel op een paar -kleine- punten na. Bij 1 'Aan het einde van spoor 2/3 de trap af, in de tunnel RA' : de trein uit Nederland (ik ga ervan uit dat het gros van de wandelaars uit Nederland komt)komt aan op spoor 1, beter zou zijn: 'Aan het einde van spoor 1 de trap af en RA' Bij 2 'Kruising met een halfverhard (fiets)pad met zwerfkei en bankje': het bankje is weg, althans, wij hebben het niet gezien. En 'het asfaltwegje volgen waarmee u links van u het grote Kurortcomplex passeert': door bouwwerkzaamheden is een deel van dit wegje afgesloten maar er is een duidelijke omleiding. Het bordje, even verderop, met 'levensgevaarlijk i.v.m. stormschade' hangt er overigens nog steeds.... uiteraard gewoon doorgelopen en geen tak op ons hoofd gehad....;-) Aanrader, deze route!

Groene wissel 256

Ina de boer, 03-04-2018

Zaterdag 30 maart j.l. deze wandeling gelopen. Er staat na het klooster nog steeds een bord met stormschade levensgevaarlijk etc. Heb gewoon de route gevolgd. Waarom het zo gevaarlijk was? Misschien met harde wind?

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info