Groene Wissel 203: Bad Nieuweschans

Vesting Oudeschans

Groene Wissel Bad Nieuweschans
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  26 km

 • Startplaats:

  Bad Nieuweschans

 • Startadres:

  station Bad Nieuweschans
  Stationsstraat 4
  9693 AA Bad Nieuweschans

 • Coördinaten:

  53°11’5” N   7°11’59” E

Met deze lange tippel door Oost-Groningen zult u genieten van de serene stilte en krijgt u ook heel wat te zien: na de leuke rondwandeling door het grensplaatsje Bad Nieuweschans (vanwege de vele historische gebouwen aangewezen als beschermd dorpsgezicht) wandelt u door het stille Houwingahambos en langs het Tijdenskanaal naar het schitterende lintdorpje Bellingwolde. Daar geniet u van de vele statige herenboerderijen en het stille Bellingwolderbos. Na de vesting Oudeschans (oude schansdijken) wandelt u kilometers lang door de weilanden, via Booneschans en door het Nieuweschanskerbos naar het station. U wandelt veel over (soms ruige) graspaden en dwars door weilanden, trek dus stevige wandelschoenen aan!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Fantastische route!

Bert Hoven, 29-06-2020

Deze route gister gelopen en volop genoten. De route zit vol afwisseling, zitten wel een paar lange rechte stukken bij maar gister met grotendeels mooi weer en interessante luchten zeker geen probleem. De stadjes waar je door komt nieuwe en oude schans zijn zeker het bekijken waard. De route leid ...

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 01-08-2017

N.a.v. onderstaande en aan mij privé gemailde reacties is de routebeschrijving aangepast en weer helemaal bij de tijd. Denk wel aan het volgende: in de zomerperiode kunnen bij een matig maaibeleid sommige grasdijken zeer moeilijk begaanbaar zijn! Neem de topografische kaart van Wandelzoekpagina mee om dan zelf alternatieven te vinden.

Voor of na de paaltjes?

Bart van der Schagt, 09-08-2016

Peter, bedankt voor het melden. Dat van die paaltjes ga ik uiteraard in de routebeschrijving aanpassen. Ook omdat je misschien een enkele keer wat hebt gemist, wacht ik met de rest even totdat wandelaars na jou dezelfde ervaring hebben. Dat zul je vast wel begrijpen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info