Groene Wissel 203: Bad Nieuweschans

Vesting Oudeschans

Groene Wissel Bad Nieuweschans
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  26 km

 • Startplaats:

  Bad Nieuweschans

 • Startadres:

  station Bad Nieuweschans
  Stationsstraat 4
  9693 AA Bad Nieuweschans

 • Coördinaten:

  53°11’5” N   7°11’59” E

Met deze lange tippel door Oost-Groningen zult u genieten van de serene stilte en krijgt u ook heel wat te zien: na de leuke rondwandeling door het grensplaatsje Bad Nieuweschans (vanwege de vele historische gebouwen aangewezen als beschermd dorpsgezicht) wandelt u door het stille Houwingahambos en langs het Tijdenskanaal naar het schitterende lintdorpje Bellingwolde. Daar geniet u van de vele statige herenboerderijen en het stille Bellingwolderbos. Na de vesting Oudeschans (oude schansdijken) wandelt u kilometers lang door de weilanden, via Booneschans en door het Nieuweschanskerbos naar het station. U wandelt veel over (soms ruige) graspaden en dwars door weilanden, trek dus stevige wandelschoenen aan!

In de zomerperiode kunnen bij een matig maaibeleid sommige grasdijken zeer moeilijk begaanbaar zijn!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 01-08-2017

N.a.v. onderstaande en aan mij privé gemailde reacties is de routebeschrijving aangepast en weer helemaal bij de tijd. Denk wel aan het volgende: in de zomerperiode kunnen bij een matig maaibeleid sommige grasdijken zeer moeilijk begaanbaar zijn! Neem de topografische kaart van Wandelzoekpagina mee om dan zelf alternatieven te vinden.

Voor of na de paaltjes?

Bart van der Schagt, 09-08-2016

Peter, bedankt voor het melden. Dat van die paaltjes ga ik uiteraard in de routebeschrijving aanpassen. Ook omdat je misschien een enkele keer wat hebt gemist, wacht ik met de rest even totdat wandelaars na jou dezelfde ervaring hebben. Dat zul je vast wel begrijpen.

Verrassend

Peter leus, 09-08-2016

8 augustus deze verrassend mooie wandeling gemaakt. Fijn veel onverhard. Veel afwisseling en genieten van de stilte en vergezichten. Af en toe is het erg ruig en onbegaanbaar. Met het gezonde verstand en de kaart in de hand kom je gauw tot een alternatief. Wij kwamen, net buiten Nieuweschans, misschien door te onnauwkeurig lezen, op de dijk van de terugweg terecht. Dat was geen straf, want het 2x belopen zeer de moeite waard. Waar er bij punt 3 staat: pal voor paaltjes LA, moet dat zijn: pal na paaltjes LA. Daar waar er, ook onder punt 3, gesproken wordt over ´de brede grassige bosweg van 2 km´, gingen wij fout, omdat niet geheel duidelijk is wat een rechterafslag is en wat een ruime rechterbocht. Die 2 km lijkt mij ook wat ruim bemeten. Deze ´rechter u-vorm´voegt wat mij betreft niet veel toe, behalve verwarring en kan gemakkelijk omzeilt worden door op het punt van de 2 dunne zuiltjes rechtdoor te gaan en even verderop het fietspad LA te nemen. In deze tijd van het jaar kan er onderweg veel gewildplukt worden. Aan het eind een prachtig graspad met de heerlijkste bramen.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info