Groene Wissel 197: Beek-Elsloo

Bunderbos en Hemelbeek

Groene Wissel Beek-Elsloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Elsloo

 • Startadres:

  station Beek-Elsloo
  Aan de drie heren 4
  6191 BH Beek

 • Coördinaten:

  50°56’48” N   5°47’9” E

Na de bebouwing van Elsloo wandelt u over een paar landwegen naar het karakteristieke Limburgse dorpje Catsop waar u een leuke rondwandeling doorheen maakt. Via Hussenberg en Snijdersberg naar het Bunderbos; daar gaat u zich verbazen over het vele natuurschoon dat dit bronnetjebos (met vele diepe ravijnen) rijk is, met als hoogtepunt de prachtige paden langs de wondermooie Hemelbeek. Na het imposante kasteel Elsloo, waar u op het terrasje lekker kunt uitrusten van het klimmen en dalen, wandelt u ontspannen langs het Julianakanaal, over wat landwegen en bospaden en door de buitenwijken van Elsloo weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene wissels nr 197

Jos Meijs, 13-07-2018

Vandaag vrijdag de dertiende juli 2018, geen ongeluksdag, maar een gelukkige dag alleen al omdat ik vandaag op deze zonovergoten dag genoten heb van deze wandeling. Mooi afwisselend met natuur en oude gehuchten, zoals Catsop. Chapeau!!! Ook heel duidelijk aangegeven. Een aanrader.

Beek-Elsloo: van on-Nederlandse allure

René van Doorn, 09-06-2013

Deze week met zonnig, warm weer (en twee jonge honden) deze zeer fraaie wandeling gelopen. Hoogtepunten zijn de paden langs de bovenrand van het hellingbos en langs de beek en de talrijke holle weggetjes: van on-Nederlandse allure. Een aanrader is verder een tussenstop bij 't Hemelke (en speciaal de salade van het huis). In- en uitloop door Elsloo zijn helaas wat taai.Een lange reis (vanuit de Randstad) meer dan waard. Met zo'n 50 wissels in de benen komt deze zeker in onze top 10. Wij zien uit naar de 'zusterwandeling' met startpunt Bunde!

Bunderbos even afgesloten

Bart van der Schagt, 09-05-2013

I.v.m. de zoektocht naar 2 vermiste jongentjes is het Bunderbos voor wandelaars hermetisch afgesloten. Dat zal zeker vandaag (Hemelvaartsdag 2013) het geval zijn. Houdt voor de overige dagen de media in de gaten

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info