Groene Wissel 312: Beekbergen

De Vrijenbergersprengbeek

Groene Wissel Beekbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Beekbergen

 • Startadres:

  bushalte Kerkweg, Beekbergen
  Dorpstraat
  Beekbergen

 • Coördinaten:

  52°9’33” N   5°57’49” E

Na het centrum, wat rustige asfaltwegjes en landwegen langs glooiende akkers gaat u een stuk legaal spoorwandelen langs de museum(stoom)spoorlijn Apeldoorn - Dieren; wie weet wordt u door de stoomtrein ingehaald... Eenmaal bij de Vrijenbergersprengbeek wandelt u daar maar liefst ruim vijf kilometer lang over afwisselende bospaden langs en bezoekt onderweg het spektakel van de Veluwe: een viertraps, zeven meter hoge waterval! Het eerste sprengdeel kan op een mooie zomerse dag wat drukjes zijn. Dat kan niet gezegd worden van het tweede deel: over de kronkelende en grassige paadjes langs de beek komt u dan bijna geen kip tegen, zo stil is het daar ineens. De terugtocht gaat over stille bospaden, langs heidevelden, over een zandverstuivinkje en door een klein maar fijn landgoedje met prachtige villa.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route met de waterval

Anna Meijer, 15-09-2019

Deze route hebben wij zaterdag gelopen. Het was onze eerste groene Wissel. Wat hebben wij genoten van deze route.Ook van de teksten in de routebeschrijving. Wij troffen het met het weer. Echt de moeite waard. Je komt overal, langs het spoor, de beekjes, de waterval, de zandverstuiving, heide, over landgoed. Zeer de moeite waard. Wij gaan meer groene wissels wandelen.

Prachtige route

Mariëlle, 21-09-2017

Een erg mooie en goed beschreven route. Zeker de moeite waard om een keer te lopen. In deze tijd van het jaar zeer veel paddenstoelen te bewonderen.

Winters mooi

Albertine Schoester, 03-02-2015

Op 31 januari 2015 deze route gelopen in de knisperende sneeuw. Behalve bij de grote waterval weinig mensen tegengekomen. Route is goed te lopen nu de ondergrond bevroren raakt. In het bos geen last van gladheid gehad. De route is schitterend en zoals ik gewend of verwend ben goed beschreven. Omdat ik wat tijd over had heb ik de route van de Groene Stadswissel Apeldoorn hieraan vastgekoppeld. Dat valt prima te combineren.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info