Groene Wissel 329: Berltsum (Berlikum)

Fries Boerenland

Groene Wissel Berltsum (Berlikum)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Berltsum

 • Startadres:

  bushalte Berlingahiem
  Hôfsleane
  9041 AR Berltsum

 • Coördinaten:

  53°14’37” N   5°39’2” E

Het eerste deel van deze wandeling bent u te gast bij de Friese boeren die hun akkerwegen en graspaden langs sloten en vaarten hebben opengesteld voor wandelaars. U neemt uw hond niet mee, want de uitwerpselen daarvan brengen ziekten over op vee en gewassen. Onderweg wandelt u door de karakteristieke Friese dorpjes Menaam, Skingen, Peins en Ried, de meeste voorzien van een prachtig terpkerkje en een enkele van horeca. De terugweg maakt u over een prachtig schelpenpad langs de Berltsumer Wiid (een brede vaart) naar de rand van Berltsum. Deze wandeling gaat voor een flink deel over verharde paden en wegen, dat zijn doorgaans zeer rustige binnendoor asfaltwegjes en schelpenfietspaden. Slechts eenmaal loopt u zo'n 700 meter langs een wat drukkere weg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Groene wissel Berlikum

Jan van Gelderen, 04-11-2018

Gelopen op 4 november 2018. Schitterende wandeling. Veel zon dus prachtige ver gezichten. En zoals altijd de route was weer zeer duidelijk.

Mooie wandeling

Marian Belderok, 22-07-2018

Ik heb deze wandeling op 11 juli 2018 gelopen, met mooi weer. Genoten van dit inkijkje in het Friese boerenland. Langs mooie vaarten en akkers. Soms wat veel akkers, maar door de variatie in gewassen bleef het landschap boeien. Jammer dat de kerken onderweg niet open waren, maar ook wel weer makkelijk dat ik gewoon kon doorwandelen. Ik kan vooral de horeca in Meinaldum aanraden, een warme bakker waar ik een taartje bij de koffie nam en een roggebrood heb gekocht.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info