Groene Wissel 413: Best 2

De Mortelen

Groene Wissel Best 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Best

 • Startadres:

  station Best
  Spoorstraat 1
  5684 AA Best

 • Coördinaten:

  51°30’37” N   5°23’16” E

Na de bebouwing van Best maakt u een prachtige wandeling door De Mortelen. Dat dit een van de mooiste wandelgebieden van ons land is komt door de enorme afwisseling van landwegen, houtwallen, bossen, door bosjes omringde akkertjes en bloemrijke graslandjes, kleinschaligheid is hier volop troef. Tel daarbij op de talrijke stille graspaden en het wandelgenot is compleet. Het eerste 2/3 deel van de route gaat door halfopen coulisselandschap en bossen, het laatste deel over rustige asfaltwegjes en enkele graspaden langs sloten. Op de bebouwing na gaat deze route merendeels over onverharde paden en wegen, waaronder flink wat graspaden. Dus trek hoge, stevige wandelschoenen aan. Alleen in Best is er horeca, onderweg komt u niets tegen!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Route is nagelopen

Bart van der Schagt, 08-07-2016

Door de vele wijzigingen in het Brabantse knooppuntenwandelnetwerk was een revisie van deze route nodig. De routebeschrijving is nu weer helemaal up-to-date.

De Mortelen

Anja Trompenaars, 26-05-2014

Gisteren deze route gewandeld. Het eerste deel door de bossen was erg mooi en rustig. Niet zo'n aangeharkt bos maar met een natuurlijk verval. Ik kan hier nog wel uren struinen. Maar na de Woekensesteeg ging het toch een behoorlijk stuk over asfalt. Jammer!! Wel goed opletten want door hoog gras zie je soms routepaaltjes niet meer. Slootjes waren soms moeilijk te onderscheiden omdat ze dichtgegroeid waren. Hierdoor zijn we toch een paar keer doorgelopen waar we hadden moeten afslaan. Dus bij de tekst blijven. Het geheel was een wandeling met veel afwisseling.

Best - De Mortelen

Paul van Gool, 17-05-2014

Mooie afwisselende route. Een klein foutje in de beschrijving. In het begin. de straat heet niet Hoofdweg maar Hoofdstraat. Ik raad aan om goede schoenen en een lange broek aan te doen. De week voordat ik het gelopen heb had het veel geregend. Enkele paden ware n nat en modderig. En een deel ging over paden die dichtbegroeid waren, waar tussen brandnetels.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info