Groene Wissel 298: Bolsward 1

De Bolswardertrekvaart

Groene Wissel Bolsward 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Bolsward

 • Startadres:

  bushalte Laag Bolwerk, Bolsward
  Laag Bolwerk
  Bolsward

 • Coördinaten:

  53°3’49” N   5°31’15” E

Zowel op de heen- als op de terugweg maakt u een fraaie wandeling door het oude stadsdeel en zult u genieten van het gezellige oude stadscentrum, het fenomenaal mooie Raadhuis, de prachtige oude Martinikerk en de groene stadswal. Tussen de nieuwbouw en wat sportvelden wandelt u door een groenstrook langs de Hartwerter Feart Bolsward uit. Over stille schelpenpaden en een rustig, door het weidse Friese boerenlandschap slingerend asfaltwegje wandelt u naar het verstilde dorpje Burgwerd. Daar begint uw kilometerslange tocht over stille gras- en doorgaans rustige fietspaden langs de Bolswardertrekvaart. Eenmaal weer in Bolsward kuiert u door het oude stadsdeel langs de Franciscuskerk (een bezoekje waard!) naar de bushalte. Na Bolsward is er onderweg geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Bolswardertrekvaart

Anton Kraus, 26-10-2012

Een leuke wandeling.Vooral het stuk door Bolsward was interessant.Burgwerd heeft voldoende bankjes om even uit te rusten.Het lijkt mij dat de fietspaden in de zomer behoorlijk druk zijn.Dat doet afbreuk aan de wandeling.Maar in de herfst en de winter is het veel minder druk.Wij hebben de wandeling op 23-10-2012 gedaan.

Toch koffie

Heleen de roode, 07-07-2012

vandaag was het zaterdag dus lekker druk in boalsert. het was nog te vroeg om ergens koffie te drinken alleen hotel de wijnberg en de hema waren open en dat trok ons niet erg. door bolsward en de nieuwbouw richting burgwerd. waar er speciaal voor wandelaars en fietsers bankjes waren neer gezet en een ruimte waar je koffie en thee kon drinken (zelfbedienig en werd regelmatig ververst) en voor een goed doel :-) tot nu toe over de verharde weg maar na burchwert werd het gras. alleen jammer van de hengelaars die hun lange hengels het pad vesperde. de molen was helaas niet te bezichtigen maar stond er goed bij. een leuke wandeling met mooi weer. in bolsward is in het zomerseizoen horeca genoeg maar ik vrees voor de periode uit het seizoen

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info