Groene Wissel 363: Borculo

Struinen in Berkelland

Groene Wissel Borculo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Borculo

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Borculo
  Needseweg
  7271 AX Borculo

 • Coördinaten:

  52°7’2” N   6°31’37” E

Na het gezellige centrum, met een prachtige olie(water)molen, wandelt u langs de oude loop van de Berkel Borculo uit. Daarna gaat u onder andere over een struinpad door een bos en een paadje op de rand van bos en boerenland op weg naar de grote stuw waar de Slinge en de Berkel samenkomen. Langs en door kleine bosjes en over hoge esgronden kuiert u door Geesteren (met een prachtige molen) weer naar de Berkel en volgt deze over de graswegen daarlangs naar Borculo.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Afwisselend

Mathilde van van Amersfoort, 11-01-2021

Vandaag deze afwisselende wandeling gelopen. Eén kleine opmerking, bij de Kattenbeekdijk zag ik geen fietsstrook. Verder zeer goede beschrijving. Bedankt!

De Achterhoek blijft trekken

Heleen en Jos, 01-06-2020

Op onze wandel-drie-daagse in de Achterhoek, liepen wij op een zomerse Tweede Pinksterdag, deze Groene Wissel. Vandaag 1 juni mochten om 12 uur de terrassen eindelijk weer open na twee-en-halve maand sluiting in verband met corona. Om 11.15 uur startten wij onze route en Borculo maakte de terrassen klaar om weer gasten te gaan ontvangen. Er was zelfs een team dat er buiten met elkaar op toastte, laat het seizoen beginnen. Het was ontroerend om te zien. De omgeving van Borculo wordt gedomineerd door de Berkel en de Slinge. Veel vertier op en langs het water. Veel fietsers op deze zonnige feestdag. Op een rustige landweg werden wij verrast door een mooie ree, die voor vlak ons opdook. De route geeft een goed beeld van zoals wij de Achterhoek kennen, wij woonden er ooit en komen graag terug. Het was weer een waar genoegen, deze Wissel. En ook wij konden eindelijk na de wandeling weer eens genieten van een koud biertje op een terras! Alinea 4: 30 meter voor de stuw over de Berkel LA, hier is geen klaphek ( meer). Je moet over een lage slagboom stappen. Het zou tijdelijk kunnen zijn, het ijzeren klaphek ligt even verderop links op de grond.

Het was al even geleden

Gerrit-Jan van den Berg, 03-05-2020

Dat we deze wandeling hadden gelopen dus dan toch maar weer de stoute schoenen aan en mooi op tijd van start gegaan. Borculo lag nog op een oor en dat was fijn in deze rare tijden. De routebeschrijving klopt volledig alleen hebben we bij de grote grazers een paadje eerder genomen zodat we niet tussen de moeders en hun kalfjes door hoefden. Bedankt Bart voor deze fijne Groene Wissel.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Baan

Dorpsstraat 6

7274 AN Geesteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info