Groene Wissel 180: Breda

Stad, rivieren en bos

Groene Wissel Breda
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Breda

 • Startadres:

  station Breda
  Stationsplein 16
  4811 BB Breda

 • Coördinaten:

  51°35’41” N   4°46’47” E

Zowel op de heen- als de terugweg maakt u een prachtige wandeling door deze schitterende stad. U wandelt door een park, langs Kasteel Breda en over kilometers lange (ook gras)paden langs riviertje de Aa de stad uit naar Baronie het Mastbos. Daar maakt u een heerlijke wandeling over stille bospaden, langs een ven en tussen twee indrukwekkende bosmeren. Met de terugweg wandelt u door het Markdal langs riviertje de Boven Mark de stad weer in. Door de prachtige wijk Ginneken (met marktplein en terrasjes) en het Wilhelminapark wandelt u naar het station. De verhouding stad en natuur is ongeveer 40/60 procent. Na veel regen of met hoge waterstanden kunnen sommige paden langs de riviertjes onbegaanbaar zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisseling

Gerard, 26-07-2020

Mooie en leuke wandeling met veel afwisseling.

Hoogwateromleiding

Bart van der Schagt, 05-03-2017

Op het kaartje waarschuw ik voor die hoge waterstanden. Komt gelukkig vrij weinig voor. Op het kaartje kun je makkelijk zien hoe je daar omheen kunt lopen.

Omleiding

W Schalkwijk, 04-03-2017

Deze wandeling gelopen op woensdag 1 maart j.l. De kleine Aa was buiten zijn oever getreden en dus konden wij niet het pas volgen langs het riviertje. Misschien is het verstandig om in dit soort gevallen een omleidingstoute op te nemen in de beschrijving! Dus na 2: niet 10m na de brugdek-leuning RA....maar: na de brugdek-leuning de 2e weg RA langs het sportveld, zoek het paadje met brug wat over de sloot gaat en loop LA de dijk op langs de l.oever van het riviertje de Aa. Aan het eind LA en zit je weer op de route (Schaepmanlaan).

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info