Groene Wissel 3: Breukelen 1

Vecht, Buitenplaatsen en Polders

Groene Wissel Breukelen 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Breukelen

 • Startadres:

  station Breukelen
  Stationsweg 89
  3621 LK Breukelen

 • Coördinaten:

  52°10’13” N   4°59’26” E

Na de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal wandelt u door het centrum van Breukelen en langs het prachtige kasteel Gunterstein. Daarachter ligt een stil bos en volgt de Proosdijpolder. Langs de Vecht wandelend geniet u van de vele fraaie buitenplaatsen. Na een rondje om Fort Nieuwersluis, even langs dat kanaal en door het bosrijke natuurgebied Over-Holland via het dorp weer naar het station. Op mooie zaterdag- of zondagmiddagen kan de weg langs de Vecht wat aan drukke kant zijn: gaat u vroegtijdig aan de wandel, dan zult u daar niet zo'n last van hebben.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Horeca, Fort

Walter Zijl, 22-03-2021

Prima afwisselende wandeling, maar hoewel weekend (zaterdag) Fort gesloten en dus géén koffie to go op een bankje in de zon ?

Veelzijdig en verrassend

Annemieke de Bruin, 21-02-2021

Op deze prachtige warme zondag in februari hebben we de afwisselende GW gelopen. De beschrijving is perfect. Een leuke aanvulling is de uitleg van een voorgaande wandelaar bij wat er onderweg te zien is. De theetuin in Fort Nieuwersluis heeft een to go. Verspreid over het terrein hebben ze banken neergezet zodat we zittend in een warm zonnetje van de heerlijkheden konden genieten. Wat een luxe in coronatijden! Een rondje over het fort is ook een aanrader. Qua drukte was het op deze prachtige zondag wel te doen. Alleen de herrie van het verkeer langs de Vecht - motoren en ronkende old timers - is wel een minpuntje. Het lijkt ons geen overbodige luxe om het Zandpad autoluw te maken. Op de terugweg in Breukelen is het misschien wel leuker schuin links de Herenstraat in te gaan. Je komt dan weer uit op de Kerkbrink en je bent in ieder geval weg van de Straatweg.

Ook mooi in de winter

Annemiek Bergmans, 09-01-2021

Ook in de winter is dit een prachtige route. Het centrum van Breukelen is verrassend leuk en daarna loop je zo de weidse natuur in. Zorg wel voor schoenen met een goed profiel want de bruggetjes en dijken kunnen behoorlijk glibberig zijn. Tip in tijden van Corona: op het station van Breukelen is een toilet dat 24/7 open is.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis Fort Nieuwersluis

Rijksstraatweg 7b

3631 AA Nieuwersluis

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info