Groene Wissel 227: Buitenpost

Wald- en Twijzelermieden

Groene Wissel Buitenpost
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Buitenpost

 • Startadres:

  station Buitenpost
  Stationsweg 2
  9285 VW Buitenpost

 • Coördinaten:

  53°15’22” N   6°8’41” E

In het noordoosten van Friesland liggen op de overgang van zand, veen en klei uitgestrekte open hooilandgebieden die in de volksmond 'mieden' worden genoemd. Deze mieden bevatten een rijke natuur (hooilanden, moerassen, kreekruggen, petgaten, weidevogels en een uitbundige flora) en een bijzonder interessant cultuurhistorisch landschap (strookvormige veenverkaveling, elzensingels, houtwallen, slootpatronen en verveningssporen). Door de Wâldmieden volgt u een laarzenpad en deze naam heeft het niet voor niets: na een natte periode is het hier af en toe flink soppen geblazen, ondanks dat dit een geweldige natuurbeleving kan zijn is dat wel iets om rekening mee te houden. Door de Twijzelermieden wandelt u over een fietspad en hoog gelegen (dijk)landwegen waar u de voeten zeker droog zult houden. Aan het einde loopt u een kilometertje langs een drukke weg, na het lezen van deze zin is dat dan geen onaangename verrassing meer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Waldmieden

Bart van der Schagt, 15-10-2018

De markeringen van het Mem Wedmanpad zijn door SBB hersteld en de routebeschrijving is bijgewerkt.

Reactie op Rik Hagt

Bart van der Schagt, 16-07-2018

Inderdaad zijn er in de Waldmieden door werkzaamheden wat markeringen gesneuveld. Tot dat deze zijn hersteld moet je daar doorheen zelf even je weg zien te vinden.

Ontbrekende markering

Rik Hagt, 15-07-2018

Deze wandeling liep ik voor de tweede keer omdat de eerste keer (april 2016) me zo goed bevallen was. Helaas, in de Waldmieden kon ik van het Mem Wedman Paad amper nog een markering terugvinden. Een omwonende bevestigde me dat bij werkzaamheden in het gebied onlangs een aantal markeringen is gesneuveld.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info