Groene Wissel 49: Bunnik

Kromme Rijnpad en Zeister Landgoederen

Groene Wissel Bunnik
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Bunnik

 • Startadres:

  station Bunnik
  Runnenburg 20
  3981 AZ Bunnik

 • Coördinaten:

  52°3’48” N   5°11’43” E

Bij het station Driebergen-Zeist is de voet/fietsbrug over de vernieuwde diepliggende weg pas begin 2020 klaar. Tot die tijd moet er daar even door een park gestruind worden. De routebeschrijving is daarop (tijdelijk) aangepast. Kaarten en gps-track worden pas aangepast als die brug klaar is.

Deze wandeling gaat in Bunnik verder waar de NS-wandeling over het jaagpad langs de Kromme Rijn stopt; u wandelt dus nog een paar kilometer over dat fraaie jaagpad richting Odijk. Daarna kuiert u over landwegen en langs houtwallen door landelijk gebied naar het voorname Driebergen, met daar uiteraard een horecastop. Door een heidetuin, sfeervolle landgoedbossen, de landgoederen Blikkenburg en Wulperhorst en weer over het Kromme Rijnjaagpad loopt u naar het station. De afstand wat te lang: u komt langs station Driebergen-Zeist en kunt daar na 16 km op de trein stappen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Corona hindernissen

Silvia, 26-04-2020

Vanochtend naar Bunnik gekoerst om deze GW te wandelen. Ivm het beteugelen van grote groepen ivm corona is vrijwel het hele Jaagpad langs de Kromme Rijn gesloten (smalle paadjes, dus passeren op 1,5m is geen optie). Wij zijn omgelopen via de N229 (Werkhovenseweg) om na een paar kilometer de route bij Beverweert weer op te pikken. Daarna geen last meer gehad. Over de route zelf...aanrader...vinden wij. Afwisselend (met idd wat verkeersgeluid in het begin), over singel tracks langs water, door bos, weidse gebieden, langs majestueuze landhuizen. We hebben genoten van de ruim 26 (inclusief omlopen) kilometers.

Stationsomgeving Driebergen-Zeist

Bart van der Schagt, 26-11-2019

Rondom de vernieuwde stationsomgeving is de routebeschrijving aangepast naar de huidige (en ook definitieve) situatie.

Viel tegen

André Lommen, 18-02-2019

Tegenvallende route: veel in de buurt van lawaaiige snelwegen en spoor. Een paar imponerende landgoederen, maar ook veel lelijke jaren-70 bouwsels langs de Kromme Rijn. Zoals iemand eerder al schreef: als het even kan sla dan niet de laatste 7 kilometer over, daar zitten juist de mooiste stukjes (afgezien van het stuk tussen spoor en golfbaan). Prima routebeschrijving overigens.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Wapen van Rijsenburg

Hoofdstraat 83

3971 KE Driebergen-Rijsenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info